Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Повороти



Поворот – рух тіла або частини тіла навколо своєї повздовжньої осі. Виконується на місці і в русі різними способами. Розпізнають:

Поворот переступанням – виконується на місці переступанням на носках направо або наліво. Величину повороту потрібно вказувати у градусах, наприклад: поворот переступанням направо на 360º і більше.

Поворот схресно – виконується у с хресному положенні ніг кругом або на 360º

Поворот махом – виконується махом вперед вільною ногою з поворотом в сторону опорної ноги кругом з одночасним змахом руками вгору.

Однойменний поворот – виконується із стійки на одній нозі, друга в сторону на носок, руку в сторони, однойменній опорній нозі, підіймаючись на носок не опорної ноги і змахом рук в сторону повороту на 3600.

Різнойменний поворот – виконується на носку опорної ноги різнойменним плечем назад.

Спіральний поворот („гвинт”) – виконується виставленням ноги на носок схресно в сторону повороту з напівприсідом і спіральним рухом тіла, починаючи знизу.

Круговий поворот – виконується зі стійки на одній нозі махом другої вперед з наступним колом нею назад і поворотом на 3600 на носку опорної ноги. При великій амплітуді повороту вказувати її у градусах, наприклад: круговий поворот направо на 5400.

Поворот з нахилом – виконується зі стійки схресно з одночасним нахилом вперед.

Поворот у напівприсіді та присіді виконується зі збереженням вказаного положення тіла у процесі усього руху аж до кінцевого положення. Якщо необхідно, вказують його напрям, а потім наступний рух.

Поворот на колінах – виконується на колінах, коліні, як показано на (рис. 165).

Рис. 165

Поворот у рівновазі – виконується направо або наліво зі збереженням тої чи іншої рівноваги у процесі виконання повороту, наприклад: однойменний (різнойменний) поворот у рівновазі на правій (лівій). При виконанні поворотів стрибком до терміну після вказівки напряму додають слово «стрибком».





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 851 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...