Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перекиди



Перекид – обертальний рух тіла з послідовним торканням опори і перевертанням через голову За способом виконання і напряму руху розрізняють наступні перекиди: перекид уперед, довгий перекид, перекид з стрибка, перекид з поворотом, перекид схресно, перекид з поворотом, перекид уперед зігнувшись.

Перекид уперед - виконується з упору присівши поштовхом ніг з опорою руками, потилицею перекат у групуванні до положення упору присівши (рис. 115, а).

Довгий перекид – теж саме, що і перекид уперед, але з більш далекою постановкою рук (без стрибка та фази польоту).

Перекид назад - виконується з упору присівши, перекатом назад у групуванні до опори руками у плечей та далі до положення упор присівши (рис. 115, б).

Перекид з стрибка – виконується з положення напівприсід, руки назад, змахом рук вперед і відштовхуванням ніг. Для нього характерна фаза польоту перед постановкою рук на опору (рис. 115, в).

а б в

Рис. 115

Перекид вперед схресно – виконується з упору присівши схресно і закінчується в тому ж положенні. Для уточнення вказувати ногу, яка спереду, і називати так: перекид схресно правою (лівою).

Перекид з поворотом – теж саме, що і перекид вперед, але під час перекату спиною ноги схрещуються, і перекид закінчується поворотом кругом.

Перекид назад зігнувшись – виконується з основної стійки нахилом вперед, з одночасним опусканням у сід зігнувшись з опорою на руки, надалі руки переставляються до плечей і перекид продовжується до положення упору присівши (рис. 116, а).

Перекид назад через плече виконується як перекид назад зігнувшись до положення упору на лопатках зігнувшись, надалі активним розгинанням ноги направляються вгору у стійку на правому (лівому)плечі, перекид закінчується перекатом пригинаючись до положення упору лежачи (рис. 116, б).

Перекид назад через стійку на руках виконується як і перекид назад, але з виходом у стійку на руках у фазі перевертання через голову з наступним згинанням рук та перекатом в упор лежачи на стегнах (рис. 116, в). Кінцеве положення вказувати додатково. Наприклад: перекид назад у стійку на лівому коліні, руки в сторони.

а б в

Рис. 116

Перекид убік – виконується з упору присівши як перекати вбік (у групуванні та випроставшись), але з повним перевертанням в положення упор присівши.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 794 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...