Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Моделі та стилі стратегії виходу із конфліктної ситуації



У конфлікто - логічній літературі вирізняють «силову», компромісну та «інтегративну» моделі виходу з конфлікту, які відображують діаметрально протилежні форми його розв'язання. Силова модель веде до таких можливих закінчень конфлікту: «перемога-поразка» чи «поразка-поразка», дві інші моделі закінчення — до розв'язання конфліктів за типом «перемога-перемога», «виграш-виграш», частковий виграш обох сторін. До речі, силова модель розв'язання найбільш притаманна кримінально-правовим, етнонаціональним і, на жаль, багатьом міжнародним конфліктам.

Моделі завершення конфлікту безпосередньо визначаються стратегіями конфліктної поведінки сторін, які в свою чергу залежать від конкретної ситуації, різновиду конфлікту, рівня його розвитку, ступеня інтенсивності, тощо.

Стратегія виходу із конфлікту являє собою головні лінії (стилі) поведінки опонента на заключному етапі протистояння. Вибір стратегії виходу з конфлікту залежить від багатьох чинників. Це й особистісні властивості опонента, і рівень шкоди, яку заподіяно супротивником (чи супротивнику), наявність ресурсів, соціальний статус (власний та опонента), можливі наслідки, тривалість конфлікту і т. ін.

Головні стилі розв'язання конфлікту:

Стиль конкуренції. Стиль пристосування Стиль ухилення Стиль співробітництва Стиль компромісу.

Самостійна робота 3 год.

1. Методи підтримки співробітництва в податковому конфлікті.

Індивідуально – консультаційна робота – 2 год.

1. Вихід із конфліктної ситуації при врегулюванні спору щодо порушення строків подачі декларації про отримані доходи.

2. Опрацювання строків подачі декларації про отримані доходи, нормативних актів, що регулюють оподаткування доходів фізичних осіб.

Рекомендована література:

Закони: 1, 2, 3, 4, 5.

Навчальна література:

Основна:, 2, 3, 4, 5, 8, 16, 17.

Додаткова: 20, 23, 25, 31,34, 36, 37, 41.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 1013 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...