Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конфлікт як форма поведінки суб’єктів оподаткування



Суб’єкти оподаткування поводяться під час конфлікту по різному. Нерідко питання, що стало предметом суперечностей, вдається вирішити, використавши пораду, прохання про скасування розпоряджень, тощо. Коли такі дії наштовхуються на супротив, відмову розв'язати проблему, це сприймається як загроза інтересам сторони. Невирішеність проблеми, що спричинила напруження, нагнітає ситуацію, і конфлікт переростає у відкриту форму, коли кожна сторона прагне виправдати свої дії, залучити до себе якомога більше прихильників і їх можливостей.

Протиборство, наростаючи, нерідко набуває публічного характеру: сторони звертаються до вищих органів, суду, засобів масової інформації. Інколи конфлікт настільки стрімко розвивається, що сприймається як раптовий, хоча насправді це не так. У такий спосіб розвиваються конфлікти за корінної ломки традицій, устоїв, радикальних нововведень.

Самостійна робота - 2 год.

1. Фактори впливу на поведінку учасників податкового конфлікту.

2. Особистісні характеристики, що утруднюють спілкування і провокують складні податкові конфліктні ситуації.

Індивідуально – консультаційна робота – 2 год.

1. Поведінка податкового інспектора під час проведення планової перевірки діяльності фізичної особи –суб’єкта господарювання.

2. Регулювання конфлікту у разі відмови суб’єкта надати первинні документи обліку доходів за період діяльності, охоплений перевіркою.

Рекомендована література:

Закони:1, 2, 3, 4, 5.

Навчальна література:

Основна: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 16, 17.

Додаткова: 20, 23, 25, 31,34.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 420 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...