Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Самостійна робота студентів є складовою навчального процесу, основним засобом опанування навчального матеріалу в позааудиторний час



Самостійна робота студентів є складовою навчального процесу, основним засобом опанування навчального матеріалу в позааудиторний час.

Мета самостійної роботи студентів з дисципліни “Подакові конфлікти та практика їх правового врегулювання» — засвоїти в повному обсязі робочу навчальну програму, сформувати самостійність, як особистісну рису та важливу професійну якість, сутність якої полягає в умінні систематизувати, планувати та контролювати власну діяльність.

Активізація вивчення студентами дисципліни «Подакові конфлікти та практика їх правового врегулювання передбачає:

а) прищеплення студентам навичок самостійно опрацьовувати навчальну та наукову літературу в процесі підготовки до питань, що виносяться на семінарське заняття, а також у процесі самостійного написання рефератів;

б)заохочення студентів до активної роботи в обговоренні питань з юридичної конфліктології у сфері оподаткування;

в) прищеплення їм навичок творчо мислити, самостійно формулювати, викладати та аргументувати свої думки;

г) вироблення у студентів здатності зв’язувати теоретичні положення юридичної конфліктології звимогами повсякденної юридичної практики;

д) формування у студентів здібностей перетворення одержаних знань в повсякденну правомірну поведінку, застосовувати їх при вирішенні юридично - значимих життєвих ситуацій. Завдання самостійної роботи студентів з дисципліни — засвоїти, закріпити та систематизувати відповідні теоретичні знання, а також уміти застосовувати їх при виконанні практичних завдань.

Самостійна робота студентів забезпечує їх підготовку до поточних аудиторних занять.

Зміст самостійної роботи студентів з дисципліни «Податкові клнефлікти та практика їх правового врегулюванння» визначається робочою навчальною програмою з дисципліни, а також цими методичними матеріалами.

До основних форм самостійної роботи студентів з дисципліни належать такі:

опрацювання прослуханого лекційного матеріалу, обов’язкових і додаткових наукових літературних джерел;

вивчення окремих тем або питань, передбачених для самостійного опрацювання;

виконання домашніх завдань;

підготовка до практичних занять;

підготовка до різних форм поточного контролю;

пошук та огляд літературних джерел із проблематики;

написання реферату;

аналітичний розгляд наукових публікацій.

При підготовці до семінарських занять студент вивчає рекомендовану літературу та складає робочий конспект (розгорнутий план чи тези виступу) згідно з планом семінару.

Вивчення найбільш важливих і складних питань передбачає підготовку рефератів за темами, які додаються до плану семінарського заняття. При підготовці реферату студенти мають використовувати не тільки основну, Але й додаткову літературу.

Написання реферату за певною проблемою необхідно починати з ретельно продуманного вступу.Увступі визначаються мета дослідження, практичнее і теоретичне значення теми, а також методи дослідження. В основній частині реферату насамперед викладається зміст досліджуваної проблеми.

Робота повинна завершуватись аргументованими висновками. Найбільш ґрунтовні реферати заслуховуються на семінарських заняттях, а також використовуються у проведенні студентських наукових конференцій.

З метою перевірки ступеню засвоєння матеріалу та здатності самостійно і творчо мислити для виконання деяких завдань студентам пропонується така форма роботи, як виконання схем та ілюстрацій до пройденного матеріалу.

Це передбачає ознайомлення з додатковою літературою.

Студенти перевіряють рівень засвоєння знань самостійно, відповідаючи на питання для амоконтролю та виконуючи тестові вправи.

Під час виконання домашнього завдання з дисципліни студенти закріплюють та поглиблюють теоретичний зміст основних положень юридичної конфліктології, відбувається пізнання студентами суспільних явищ і закономірностей, які виникають у сфері оподаткування.

Мета дисципліни — ознайомити студентів з основними положеннями загальної теорії юридичної конфліктології у податковій сфері, підвищити підготовку майбутніх юристів до дій у конфліктних ситуаціях. В процесі вивчення дисципліни студенти повинні знати:

методологічні засади юридичної конфліктології;

характеристику податкового конфлікту як соціального феномена;

структуру податкового конфлікту;

динаміку податкового конфлікту;

класифікацію податкових конфліктів;

зміст управління конфліктами;

способи розв’язання юридичних конфліктів у податковій сфері;

психологічні особливості поведінки учасників податкового конфлікту;

особистості в умовах податкового конфлікту;

вміти:

•застосовувати методи юридичної конфліктології в практичній діяльності;

•використовувати конфліктологічні знання при вирішенні питань адміністративно ­ правового регулювання;

•аналізувати конфліктологічний зміст і структуру правопорушення;

•на основі конфліктологічного аналізу прогнозувати та попереджати можливі порушення податкових норм;

•використовувати психологічні технології ефективного спілкування та раціональної поведінки в конфлікті

•застосовувати методики психологічного захисту в ситуаціях юридичної діяльності

Виконання завдань для самостійної роботи з дисципліни передбачає використання знань із загальної, соціальної психології; а також з податкового адміністративного, цивільного, кримінального права й процесу та інших

галузейправа; криміналістики та кримінології.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 277 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...