Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. 9.1.1 Додаткові вимоги поширюються на об'єкти нафтових і газових родовищ, у продукції яких міститься сірководень у кількостях



9.1.1 Додаткові вимоги поширюються на об'єкти нафтових і газових родовищ, у продукції яких міститься сірководень у кількостях, достатніх (з урахуванням інтенсивності викиду) для утворення на території об'єктів і за їх межами загазованих зон з концентрацією сірководню, що перевищує гранично допустимі санітарні норми.

Виконання вимог має гарантувати безпеку персоналу і населення, запобігти виникненню аварійних ситуацій.

9.1.2. Виробничі об'єкти розвідування та облаштування нафтових, газових і газоконденсатних родовищ, що містять сірководень та інші шкідливі речовини, повинні бути ідентифіковані за класами небезпеки можливих викидів і витоків пари та газів в атмосферу відповідно до вимог ГОСТ 12.1.007-76.

Вимоги цього розділу Правил поширюються на виробничі об'єкти, що містять джерела можливих викидів та витоків в атмосферу шкідливих речовин і сумішей, що відносяться до третього і більш високих класів небезпеки. Для таких об'єктів повинна бути встановлена буферна (захисна) зона.

9.1.3. Роботи з розкриття продуктивного пласта, перфорації, викликання припливу, гідродинамічні дослідження та інші небезпечні операції необхідно проводити за планом під керівництвом відповідальної особи, що призначається наказом по підприємству.

9.1.4. При роботі в дихальному апараті на гирлі свердловини або біля іншого джерела виділення сірководню виконавці та керівник робіт повинні мати радіопереговорний пристрій.

9.1.5. На кожному технологічному об’єкті повинен бути план локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій, де повинен бути розділ про роботу в сірководневому середовищі.

9.1.6. В плані локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій, пов’язаних з можливою появою в повітрі робочої зони токсичних речовин, концентрацією вище ГДК, повинні бути визначені схеми розміщення та шляхи евакуації людей, під’їзні дороги, порядок контролю робочої зони, місця знаходження засобів захисту працюючих і аварійних засобів, заходи безпеки і обов’язки працівників при виникненні аварійних ситуацій.

З планом ліквідації аварій і сигналами тривоги повинен бути ознайомлений під підпис весь виробничий персонал.

9.1.7. Ліквідація відкритих нафтових і газових фонтанів і аварій, пов’язаних з можливим викидом в атмосферу газу, що містить сірководень, повинна здійснюватись спеціалізованою аварійно-рятувальною службою, на яку також покладено проведення профілактичної роботи щодо запобігання виникненню відкритих фонтанів.

9.1.8. Нафтогазовидобувне підприємство повинно розробити план заходів з захисту населення і довкілля в межах санітарно-захистної зони, а також в межах контуру родовища.

9.1.9. Контроль повітряного середовища на об’єкті повинен проводитись згідно з графіком, затвердженим керівництвом нафтогазовидобувного підприємства:

· в місцях можливого виділення і скупчення сірководню на відкритому повітрі – щодоби;

· в закритих приміщеннях – щозміни.

Результати замірів повинні заноситись в журнал контролю повітряного середовища.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...