Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослідження свердловин



7.9.1. Види, періодичність і обсяг досліджень експлуатаційних (видобувних і нагнітальних) свердловин встановлюється на підставі затверджених регламентів, розроблених відповідно до проекту розробки цього родовища.

7.9.2. Спуск глибинних приладів і пристроїв, що спускаються на канаті (дроті), повинен здійснюватись лише при встановленому на гирлі свердловини лубрикаторі з герметизуючим сальниковим пристроєм.

7.9.3. Спуско-підйомні операції слід проводити із застосуванням лебідки з приводом, який забезпечує обертання барабана з канатом у необхідних діапазонах швидкостей і направляючим роликом для дроту.

7.9.4. Перед встановленням на свердловині лубрикатор піддається гідравлічним випробуванням на тиск, що на 10% перевищує очікуваний на гирлі свердловини. Після встановлення і перед кожною операцією лубрикатор необхідно перевірити на герметичність поступовим підвищенням тиску продукції свердловини.

В процесі монтажу і демонтажу лубрикатора глибинний прилад повинен встановлюватись на повністю закриту буферну засувку. Перед тим, як вийняти глибинний прилад з лубрикатора, тиск у ньому повинен бути знижений до атмосферного через запірний пристрій, встановлений на вводі.

При проведенні досліджень з використанням лубрикатора слід встановлювати на гирловому фланці направляючий ролик для канату.

7.9.5. При піднятті глибинного приладу зі свердловини лебідкою з ручним приводом слід вмикати храповий пристрій.

7.9.6. Дріт, який застосовується для глибинних досліджень, повинен бути цільним, без скруток, а для роботи зі вмістом сірководню понад 6% - виконаним з матеріалу, стійкого до сірководневої корозії.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 521 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...