Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Якісні послуги та уважне відношення до гостей – основа зарубіжного сервісу



План

1. Вимоги до прийняття гостей в закладах ресторанного господарства в зарубіжних країнах.

2. Категорії гостей - особливості їх обслуговування

1. Вимоги до прийняття гостей в закладах ресторанного господарства в зарубіжних країнах

Задовольнити гостей в теперішній час значно складніше. Уявлення про гостинність та якість обслуговування в сфері ресторанного господарства в різних країнах за останні роки дуже знизились. Головним об'єктом всіх планів і задумок, модернізації повинен бути гість. Оптимальна турбота про нього, максимальне забезпечення комфортності — найпер­ше завдання в роботі підприємств сервісу. Хороший господар повинен не тільки просто обслуговувати гостей, а й забезпечити теплу атмосферу з першокласним сервісом. Кожен службовець ресторану повинен з ретельністю оцінювати свої дії.

Деталі, що забезпечують успіх при обслуговуванні гостей в закладах ресторанного господарства:

v сердечність при зустрічі;

v компетентність та кмітливість службовців:

v індивідуальне оформлення кожного столу (свіжі квіти, оригінальні компози­ції букетів);

v різні варіанти декоративного оформлення зали;

v особливий стіл для поважних гостей;

v прояв творчого підходу до проведення презентацій;

v вимагається постійно враховувати духовні потреби гостей.

Солідні гості

Гості, які відносяться до цієї категорії за звичай добре розуміються на гастрономії.

В ресторанах за кордоном до них особливе відношення: перевага до їх рангу, або по­ложення в суспільстві. Розпізнають солідного гостя по зовнішньому вигляду. Дуже важ­ливо, щоб його обслуговували високопрофесійні офіціанти, або ті, до яких він звик.

Для цих гостей рекомендується завести гостьову картку з внесенням в неї страв, які особливо полюбляє гість. В подальшому ім'я гостя повинні запам'ятати всі службовці за­кладу. Не слід забувати, що цим гостям в певний момент необхідно приділити особливу увагу, робити невеликі подарунки, поздоровити зі святом, запрошувати на дегустацію і т.д.

Випадковий відвідувач

Це та категорія гостей, яка вперше відвідує даний заклад. У них ні в якому разі не повинно скластися враження, що він менш значущий гість, чим інші відвідувачі. Завдання обслуговуючого персоналу так, щоб гість став постійним.

Ділові люди (відвідувач, який спішить)

Життя дідових підпорядковано часу. За звичай вони спішать в денний час. В вечері вони часто приводять з собою партнерів по бізнесу і чекають особливої уваги та зна­ків поваги і готові платити чайові. Цих відвідувачів інколи можна обслуговувати в кредит.

Діти, як майбутні постійні гості

До дітей необхідно відноситись як до майбутніх відвідувачів. Якщо дітям сподобалось в ресторані, то їх батьки не відмовлять їм в слідую чому відвідуванні його.

Діти звичайно вимагають багато уваги. Тому має сенс прийняти їжу з грою, обладнати кутки для гри. Для дітей необхідно передбачити спеціальне меню або запропонувати осо­бливі страви, їх подають якомога скоріше — діти не люблять чекати.

Столи сервірують відповідно, не кладуть гострих приборів для маленьких гостей, не використовують складний посуд.

Карту десертних страв оформлюють малюнками.

Жінки

Рівноправний гість у ресторані.

Постійно росте число жінок, які мандрують по одинці, в ресторанах за кордоном, рес­торани, які виконують всі вимоги по обслуговуванні жінок будуть мати надійну репута­цію.

Гурмани

Це складні відвідувачі ресторану.

їх обслуговують досвідчені офіціанти. Гурман чекає на ряду з повагою, поряд, інфор­мації про щось нове, особливе в меню особливості ресторану повинні відзначитись в його нам'яті.

Відвідувач з собакою

Не дозволяється присутність в залі.

Знаходять для цього місце за межами зали. Багато ресторанів мають так званні „дог-бари". Виділяється місце де про собак піклуються спеціальні службовці.

Іноземні гості

Враховують, якої країни гості, особливості їх харчування, для спілкування з ними не­обхідно володіти іноземними мовами. Дуже важливо залишити добрі спогади про рівень обслуговування, якість страв.

Питання для самоконтролю:

1. Які вимоги висувають до прийняття гостей?

2. Як слід поводити себе, якщо до вашого закладу завітав солідний гість?

3. Назвіть основні правила обслуговування дітей в закладах ресторанного господарства.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...