Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин



До групи вогненебезпечних речовин належать легкозаймисті та легкогорючі речо­вини, до групи вибухонебезпечних - вибухові і вибухонебезпечні (табл. 3.2).

Таблиця 3.2

Перелік вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів

№ з/п Назва речовин № з/п Назва речовин
Вибухові речовини   Колодій
  Нітрогліцерин   Креол
Вибухонебезпечні речовини   Хлоретил
2. Калію перманганат   Рідина Новикова
3. Срібла нітрат   Органічні масла
Легкозаймисті речовини   Рентгенівська плівка
4. Спирт етиловий і спиртові розчини Легкогорючі речовини
5. Спиртові та ефірні настоянки   Перев'язувальні матеріали
6. Спиртові та ефірні екстракти   Сірка
7. Ефір   Гліцерин
8. Скипидар   Рослинні олії
9. Молочна кислота   Лікарська рослинна сировина

В аптеках вогненебезпечні і вибухонебезпечні речовини зберігаються за принципом однорідності у відповідності з їх фізико-хімічними властивостями. З метою поперед­ження нещасних випадків у розпаковочній забороняється навіть короткочасне збері­гання цих речовин.

Легкозаймисті речовини зберігають у щільно закупореній, міцній скляній або мета­лічній тарі для запобігання випаровування рідини. Ступінь заповнення тари не більше 90 % об'єму. Не допускається зберігання легкозаймистих речовин з мінеральними кисло­тами (особливо сірчаною та азотною), стисненим та зрідженим газами, легкогорючими речовинами (перев'язувальним матеріалом, рослинною олією, сіркою), неорганічними солями (калію хлорат, калію перманганат, калію хромат та ін.), які дають з органічними речовинами вибухонебезпечні суміші.

Ефір медичний та ефір для наркозу зберігають у фабричній упаковці, в темному про­холодному місці подалі від вогню та нагрівальних приладів.

При зберіганні вибухонебезпечних речовин слід вживати заходів проти забруднення їх пилом, який може бути причиною вибуху. Ємності з цими речовинами треба щільно закривати для уникнення потрапляння випарів у повітря.

Забороняється зберігання всіх вибухонебезпечних речовин з кислотами і лугами.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 5088 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...