Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Графічний редактор Paint



Як і в системі Windows 95, у новій операційній системі Windows 98 графічний редактор Paint залишається базовим графічним додатком. Поняття «базовий додаток» означає, що, хоча сам по собі цей редактор має вельми скромні (за сучасними мірками) можливості для роботи з графікою, проте він часто-густо використовується разом з більшістю інших додатків компанії Microsoft (як системних, так і позасистемних) для найпростіших операцій із графічними об’єктами.

Зокрема, в багатьох додатках за необхідності незначного виправлення графічних чи об’єктів зміни колірної палітри «вбудованого» малюнка завантажуються програмні компоненти графічного редактора Paint. При цьому в документі використовується стандартна технологія компанії Microsoft для зв’язування й упровадження об’єктів (OLE). Компактність і простота графічного редактора Paint відіграють у даному разі позитивну роль, що дає змогу вносити необхідні зміни легко й швидко. У зв’язку з цим даний редактор має обов’язково бути встановлений в операційній системі, незважаючи на його начебто надмірну простоту й обмеженість можливостей.

Ми вже не вперше переконуємося, що вдавані простота та обмеженість деяких стандартних програм у системі Windows часто є не слабкістю, а силою. Не варто нехтувати цими стандартними програмами (Notepad, Paint, WordPad), розраховуючи на те, що існують «могутніші» та «ефективніші» засоби. Кожен користувач нерідко має справу з дрібними проблемами, що миттєво налагоджуються за допомогою редактора Paint, тоді як «наймогутніший» графічний редактор тільки завантажується. Загальна орієнтованість системи Windows 98 на Інтернет знайшла відображення в додатку Paint. Тепер він працює з файлами популярних «мережних» форматів.GIF і.3PG.

Запуск графічного редактора Paint зі структури Головного меню виконується в такий спосіб:

Рис. 5.30

Пуск/Программы/Стандартные/ Paint. Вікно редактора представлене на рис. 5.30.

Робоче вікно графічного редактора Paint відрізняється тим, що до складу його елементів керування, крім рядка меню, входить панель інструментів і колірна палітра. Кнопки панелі інструментів служать для виклику креслярсько-графічних інструментів. Елементи колірної палітри служать для вибору основного кольору (клацанням лівої кнопки миші) й фонового кольору (клацанням правої кнопки миші). Опис основних операцій, виконуваних у редакторі, й використовувані для цього елементи керування наведені в табл. 5.2.

Таблиця 5.2

Елементи керування програмою Paint





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 537 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...