Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання текстового редактора Блокнот



Блокнот — це найпростіший текстовий редактор. Його запуск із Головного меню виконується в такий спосіб: Пуск/Програм-мы/Стандартные/Блокнот. Зовнішній вигляд вікна програми подано на рис. 5.12.

Спочатку Блокнот розглядався як робочий журнал для коротких заміток. Проте практичне застосування цієї програми виявилося ширшим. Нині вона служить переважно для швидкого перегляду та редагування документів, підготовлених у форматі простого неформатованого тексту.ТХТ. У вихідному стані система Windows 98 настроєна так, що подвійне клацання по файлах, що мають розширення.ТХТ, приводить до їх відкриття у вікні редактора Блокнот.

Якщо програма Блокнот використовується як журнал для нотаток, може виявитися корисним спосіб вставки в документ штампа із зазначенням поточного часу і дати — це виконується функціональною клавішею F5.

Зазначення дати і часу під час внесення доповнень у документ можна автоматизувати. Для цього в найпершому рядку документа треба помістити запис.LOG. При кожному відкритті файла в ньому проставлятимуться дата й час внесення чергового запису.

Блокнот призначений для створення та редагування текстових файлів, що не потребують форматування і не перевищують 64 Кбайти. Блокнот працює лише з файлами у форматі (простий текст). Якщо файл вимагає форматування чи текст перевищує 64 Кбайти, варто використовувати текстовий редактор WordPad.

Для запуску блокнота можна натиснути кнопку Пуск, вибрати команди Программы і Стандартные, а потім вибрати Блокнот.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 535 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...