Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підбиття підсумків



Останні промовці виступають з промовою іншого типу. Їхнє завдання – представити аналіз дебатів. Вони ніби оглядаються назад і розповідають, як відбулися дебати. До того ж, порівняння можна зробити корисним для себе,. Адже різні точки зору на одну й ту ж подію можуть привести до зовсім різних висновків.

Також підбиття висновків можна використати як упереджений аналіз, підкреслюючи сильні сторони позиції переможців (вашої сторони) та слабкі – переможених (їхньої).

У той же час, хоча нові докази та приклади вітаються, останні промовці не можуть вводити нові аргументи.

Конституція World Universities Debate Championships наразі декларує, що останній промовець Пропозиції може вводити новий матеріал. Це суперечить розумінню та практиці дебатів у Великобританії, тому не варто використовувати це у дебатах на локальному рівні. Промовцям, що беруть участь у World Championships, краще уточнити це питання на головному брифінгу.

Очевидно, що останній промовець не має вводити нового матеріалу – це було б дуже нечесно, адже після нього нікому було б робити відбиття.

Підсумкові промови можна вибудувати за тим, що говорив кожен конкретний промовець, або ж тематично, або ж як вам зручно: це питання персонального вибору. Більшість промовців робить висновки за темами – адже для того, щоб встигнути проаналізувати промови шести гравців (та відповісти на попередню заключну промову – якщо ви в опозиції) за сім хвилин, треба говорити про все дуже швидко. Але в деяких випадках спосіб аналізу за промовами гравців допомагає підкреслити суперечності на лінії супротивника. Отже, вибір за вами.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 159 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...