Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Другі промовці



Промовці, які ідуть другими, повинні розділити (мусять розділити) пункти з першими промовцями. Ці пункти необхідно висунути: якщо пункт, який анонсував перший промовець, не зазначив другий, – це великий недолік у командній роботі.

Вони також відбивають матеріал, наведений промовцями інших команд, які говорили перед ними. Загальна помилка промов на других позиціях – використовувати багато часу на відбиття й залишати замало на основний матеріал: незважаючи на те, що для поділу промови немає суворих і стійких правил, якщо більше ніж половина виступу використовується для відбиття, часу на важливі аргументи зазвичай не вистачає.

Якщо перша опозиція заперечує інтерпретацію (пам’ятайте, що цього слід уникати), промовець другої стверджуючої команди має пояснити позицію команди: захищати початкову інтерпретацію, або прийняти нову. Незважаючи на те, що традиційним підходом є захист початковоїінтерпретації, бо зрозуміло, що заподіюється шкода репутації команди, яка висуває інтерпретацію, що «залишається позаду» і викидається з дебатування; це рішення залежить від контексту. Якщо слухаючи першу опозицію ви розумієте, що з вашою інтерпретацією дійсно щось зовсім нетак, прийняття їхньої інтерпретації буде правильним. Це дещо врятує для вашої команди й призведе до кращого дебатування, яке судді оцінять.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 204 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...