Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

За Олександром Діном



Довідник з британських парламентських дебатів та

Всесвітнього університетського дебатного чемпіонату

переклад здійснено з дозволу автора Кірою Шиманською та Віталієм Трушиним

Кожного разу, коли ви маєте говорити, вас перевіряють на здатність бути лідером

(Джеймс Г’юмс)


Зміст

Вступ

Перед дебатуванням

Під час дебатування

Ролі промовців

Після дебатування

Дещо, чого ви не хочете чути

Шукаєте подальшу інформацію?


ВСТУП

У британських парламентських дебатах беруть участь вісім промовців: на кожній стороні по дві команди з двох промовців. Це командний спорт: дебати виграють і програють команди, а не індивіди. Це витончений спорт. Він включає змагання з командою на вашому боці (лінії) без прояву незгоди з нею. Позиції визначаються випадково: команди не обирають сторону, на якій вони дебатують. Часто це призводить до відстоювання тих речей, у які ви не вірите та проти яких налаштовані.

Всесвітній університетський дебатний чемпіонат (“The World Universities Debating Championships” або “WUDC”) – це найбільше й найпрестижніше змагання в світі. Воно проводиться у форматі британських парламентських дебатів та відбувається під час різдвяних канікул. Упродовж перших трьох днів дебатів, проводиться дев’ять раундів, по три кожного дня. Усі команди змагаються в усіх дев’яти раундах. Наприкінці третього дня, напередодні Нового року, 32 найкращі команди «відриваються» від інших. Ці 32 команди продовжують дебатувати проти один одного на Новий Рік, у серії «нокаутуючих» дебатувань: дві команди з кожного із восьми раундів (одна восьма фіналу) проходять у чвертьфінали; дві команди з кожного чвертьфіналу проходять до півфіналів, а дві команди з кожних півфіналів проходять до Великого Фіналі. Команда, яка виграє фінальний раунд перемагає у Всесвітньому чемпіонаті.

Також проводиться окреме змагання для найкращих 16 команд, для яких англійська є другою мовою (АДМ). Команди, які програли в основних „нокаутуючих” дебатуваннях, не беруть участь у змаганнях в АДМ турнірі.






Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 118 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...