Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Об'єднання підприємств: переваги й недоліки



Згідно з чинним законодавством підприємства можуть на добровільних засадах об'єднувати свою виробничу. наукову, комерційну та інші види діяльності, і з цією метою можуть бути створені різні види об'єднань, відображених на рис. 3.16.

Суб'єкт господарювання, що володіє контрольним пакетом акцій дочірнього підприємства, визнається холдинговою компанією. Між холдинговою компанією та її дочірнім підприємствами встановлюється відносини контролю-підпорядкування відповідно до вимог Господарського Кодексу України та інших законів.

Між холдинговою компанією та її дочірніми підприємствами встановлюються відносини контролю-підпорядкування відповідно до вимог Господарського Кодексу України та інших законів.

Якщо з вини контролюючого підприємства, дочірнім підприємством було укладено невигідні для нього угоди або операції, то контролююче підприємство повинно компенсувати завдані дочірньому підприємству збитки.


Організація та діяльність об'єднань будь-якого виду ґрунтується на таких принципах:

® добровільність входження підприємств на основі спільних інтересів;

®свобода у виборі організаційної форми об'єднання;

® дотримання чинного законодавства;

®добровільність у делегуванні підприємствами повноважень об'єднанню в цілому;

® самоуправління об'єднання;

®договірна основа організації відносин між учасниками один з одним і об'єднання в цілому.

Причин об'єднання підприємств є багато, але у кожному випадку виходять із доцільності, враховуючи позитивні сторони об'єднання й, оцінюючи можливі недоліки. Переваги й недоліки об'єднання підприємств представлені на рис. 3.17.






Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 2716 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...