Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Операційна каса в іноземній валюті»



За дебетом рахунку ЗО «Каса» відображається надходження грошових коштів у касу підприємства, за кредитом — виплата грошових коштів із каси підприємства.

На підприємствах, де працюють операційні каси (продаж кви­тків, оплата послуг зв'язку, обмін валюти тощо) відкриваються субрахунки «Операційна каса в національній валюті» та «Опера­ційна каса в іноземній валюті».

Облік касових операцій ведеться в Журналі-ордері № 1 с.-г. та відомості. Записи до журналу-ордера та відомості здійснюються на підставі звітів касира, в яких проти кожної суми проставляють номер кореспондуючого рахунка. Кожному касовому звіту відво­диться окремий рядок. Таким чином, кількість рядків в Журналі-ордері

№ 1 с.-г. відповідає кількості касових звітів за даний місяць.

По закінчені місяця підводять підсумки за дебетом і кредитом рахунку 30 «Каса» і звіряють з оборотами кореспондуючих з ними рахунків, що відображені в інших журналах-ордерах та відомостях.

Після цього кредитові обороти по касі за місяць із Журнала-ордера № 1 с.-г. переносять в Головну книгу. Обороти за дебетом рахунку ЗО «Каса» в Головну книгу будуть занесені при розносці інших журналів-ордерів (№ 2, 3, 4, 7, 8, 11 та інших) з кредиту відповідних рахунків.

Залишок грошових коштів на кінець місяця, що вказаний у ві­домості до Журналу-ордера № 1 с.-г., повинен відповідати зали­шку останнього в даному місяці касовому звіту касира і даним Головної книги.

Таблиця 2.1





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 594 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...