Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фармацевтична опіка при застосуванні протикашльових препаратів



· Протикашльові препарати не призначаються при підвищеній бронхіальній секреції, сильному виділенні мокротиння.

· Протикашльові препарати, що містять кодеїн, декстрометорфан, бутамірат, не рекомендують приймати дітям до 2 років, в період вагітності і лактації.

· Протикашльові препарати, що містять кодеїн, декстрометорфан, бутамірат, при прийомі великих доз або вживання протягом тривалого часу може приводити до пригнічення ЦНС і дихання.

· Препарати, що містять окселадин, бутамірат і особливо декстрометорфан, можуть викликати в’ялість, сонливість, головокружіння. Ці препарати не рекомендується застосовувати водіям і особам інших професій, що вима-гають підвищеної уваги.

· Препарати, що містять окселадин, бутамірат, декстрометорфан і особливо кодеїн, не слід сполучати з алкоголем через високий ризик пригнічення ЦНС і дихання.

· При прийомі великих доз препарати, що містять бутамірат, можуть викликати блювання, діарею, зниження АТ, а в особливо важких випадках – виражене пригнічення ЦНС.

· Препарати, що містять глауцину г/х, при застосуванні у дітей можуть приводити до зниження АТ.

· Таблетки, що містять преноксдіазин, слід ковтати цілими – в противному випадку можливе оніміння, втрата чутливості слизової рота і глотки.

· При прийомі преноксидіазину може спостерігатися сухість у роті і глотці.

· Прийом преноксидіазину не рекомендується особам з низьким АТ.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...