Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Найбільш часті причини сухого кашлю



· Кашель заядлих курців.

· Ларингіт (запалення слизової гортані – сухий, гучний («гавкаючий») ка-шель, першіння в горлі.

· Трахеіт (запалення слизової трахеї) – сухий, болючий кашель з металічним відтінком і скудним мокротинням.

· Гострий бронхіт (запалення слизової транхіобронхіального дерева) на по-чаткових стадіях захворювання – глибокий, болючий кашель, часто на фоні інших симптомів простуди.

· Плеврит (запалення плеври – сухий, вкрай болючий кашель, можливий гострий біль у боці).

· Бронхіальна астма (хронічне рецидивуюче запалення органів дихання, що пов’язане з імунопатологічними механізмами), на початку загострення – «спастичний» кашель, що супроводжується сиплими звуками при диханні, задишкою.

· Інородне тіло в дихальних шляхах – затруднений вдох, задишка, блідність, ціаноз.

· Попадання їжі (аспірація) – кашель під час їжі (частіше зустрічається у маленьких дітей і людей похилого віку).

· Кашлюк (гостре інфекційне захворювання, що передається повітряно-кра-пельним шляхом і характеризується нападами спазматичного кашлю), в кінці захворювання – довший вдох і нападоподібний кашель; зустрічається переважно у дітей.

· Несправжній круп (набряк гортані) – нападоподібний «гавкаючий» кашель у дитини.

· Вдихання парів подразнювальних речовин – напад сухого кашлю.

· Емфізема легень (підвищена заповітреність легень за рахунок розтягнення або порушення альвеол) – сухий «короткий» кашель на фоні задишки, час-тіше зустрічається у осіб похилого віку.

· Пухлини легень – сухий тривалий кашель у сполученні із задишкою, немо-тивованою слабістю; можливі зниження ваги, осиплість голосу.

У випадках ларингіта, трахеіта, на початкових стадіях гострого бронхіту, при вдиханні подразнювальних парів (якщо не порушений загальний стан) можливе са-молікування. Підозра на одне з решта вище перелічених захворювань вимагає обов’язкової консультації лікаря. Найменша підозра на ложний круп, інородне тіло в дихальних шляхах вимагає надання невідкладної медичної допомоги (виклик «03»).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 419 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...