Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття міжнародного публічного права



При построении графика ф. необходимо провести ее предварительное исследование. Примерная схема исследования функции с целью построения ее графика имеет следующую структуру:
1) найти область определения D(f) и область значений E(f) ф.;
2) исследовать (.) разрыва (если есть);
3)
опр. четность, нечетность, периодичность;
4) найти 0 ф. (точки пересечения с осями координат);
5) найти (.) экстремума, промежутки возр. и убыв.;
6) найти промежутки выпуклости, вогнутости, (.) перегиба;
7)
найти асимптоты графика ф.;
8)
построить график.
График ф. строится на основании проведенного исследования.

ПОНЯТТЯ І ХАРАКТЕРНІ РИСИ

МІЖНАРОДНОГО ПУБЛІЧНОГО ПРАВА

Поняття міжнародного публічного права

У світовій юридичній літературі існує велика кількість різноманітних визначень міжнародного публічного пряна. Наприклад, американська доктрина міжнародного права в найзагальнішій формі визначає це право як систему норм, що регулюють відносини між державами — суб'єктами міжнародного права. Румунські вчені-юристи Д. Понеску і Ф. Коман вважають, що міжнародне право може бути визначено як сукупність юридичних норм, що утворюються державами (і іншими суб'єктами міжнародного права) шляхом узгодження воль і знаходять свій вияв у договорах та інших джерелах права стосовно регулювання відносин між ними, дотримування яких забезпечується їх доброю волею, а в разі необхідності — заходами примусу, які застосовуються державами індивідуально або колективно.

Майже ідентичне визначення цього поняття зустрічається в підручнику з міжнародного права, який підготував авторський колектив під керівництвом відомого російського юриста-міжнародника І. І. Тункіна.

В українській правознавчій літературі сучасне міжнародне право довгий час трактувалося як сукупність юридичних норм, що втілюють узгоджені класові волі держав і покликані регулювати ці відносини з метою забезпечення миру і міжнародного співробітництва.

Наведені вище та інші дефініції цього поняття, як правило, позначають певні риси юридичної природи міжнародного права, але не розкривають його суті, тобто мають дещо формальний характер.

Спираючись на сучасні досягнення науки міжнародного права і враховуючи особливості міжнародного життя в наші дні, можна запропонувати таке визначення: міжнародне публічне право — це особлива система права, яка складається з юридичних принципів і норм, що втілюють узгоджені волі держав і покликані регулювати взаємини між ними та іншими учасниками міжнародно-правових відносин.

Таке визначення відображає найсуттєвіші ознаки міжнародного публічного права — сфера дії («міждержавна система») Іnterstate Sуstem, юридичний характер, особливість суб'єктів і вказує на йоги головну функцію - регулювання міжнародних відносин. Нарешті, важливим є і те, то воно прийнятне для всіх держав, незалежно від їхньої соціально-економічної системи.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 469 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...