Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Розглянемо основні співвідношення для структурної схеми наведеної на рисунку



Розглянемо основні співвідношення для структурної схеми наведеної на рисунку.

Передаточна функція, еквівалентна з'єднанню, зображеному на рисунку має вигляд:

де Wпл(p) - передаточна функція електромашинного підсилювача, яка має вигляд:

, (1.1)

Wзз(p) - передаточна функція ланцюга зворотного зв'язку. У випадку жорсткого безінерційного зворотного зв'язку: Wзз(p)=kзз. У результаті перетворень одержуємо еквівалентну передаточну функцію у вигляді:

, (1.2)

де , (1.3)

, (1.4)

. (1.5)

З виразу (1.1) видно, що еквівалентна передаточна функція є позиційною ланкою другого порядку й параметри її визначаються параметрами ланок, що входять у з'єднання, і знаком зворотного зв'язку (див. вирази (1.3)-(1.5)).

З виразів (1.3)-(1.5) видно як впливає коефіцієнт жорсткого зворотного зв'язку kзз на статичний коефіцієнт передачі ЕМУ й на його постійні часу: власну То й демпфірування Т.

Охват статичної ланки жорстким негативним зворотним зв'язком у виразах (1.3)-(1.5) у знаменникові знак (+) приводить до зменшення коефіцієнта передачі й постійних часу цієї ланки.

У випадку жорсткого позитивного зворотного зв'язку у виразах (1.3)-(1.5) у знаменнику знак (-), буде відбуватися збільшення коефіцієнта передачі й постійних часу.

Відомо, що характер протікання перехідного процесу для позиційної ланки другого порядку (див. вираз (1.2)) буде залежати від співвідношення постійних часу То й Т. При Т≥2То перехідний процес буде аперіодичним; при Т<2То - коливальним. У тому ж випадку, якщо Т=0 ланка стає консервативним.

Вплив гнучкого зворотного зв'язку на параметри ЕМУ досліджується аналогічно. Однак у цьому випадку передаточна функція ланцюга зворотного зв'язку:

, (1.6)

де kзз - коефіцієнт передачі гнучкого зворотного зв'язку;

Tзз - постійна часу ланцюга гнучкого зворотного зв'язку.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 186 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...