Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Типи виробництва



Промислові підприємства розрізняються за великою кількістю показників – структурою та обсягом продукції, що випускається; її широтою, стійкістю номенклатури тощо. У залежності від цих показників робочі місця, ділянки, цехи і підприємства розподіляються на кілька організаційних типів виробництва.

Тип виробництва визначає структуру підприємства та цехів, характер завантаження робочих місць і рух предметів праці в процесі виробництва. Кожен тип виробництва має визначені особливості організації виробничого процесу і праці, застосовуваного обладнання та технологічних процесів, складу та кваліфікації кадрів і т.п. Кожному типу виробництва властива визначена система планування й обліку.

Тип виробництва — це комплексна характеристика організаційно-технологічного рівня виробництва, тобто сукупність номенклатури продукції, обсягу виробництва, повторюваності продукції, характеру завантаження робочих місць, типу використовуваного обладнання, кваліфікації робітників, собівартості продукції й ін.

У залежності від сталості структури робочих процесів і їхньої ритмічності розрізняють три типи основного виробництва:

– масовий,

– серійний,

– одиничний (табл. 4.3.).

Таблиця 4.3.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 496 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...