Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення якості пакування, маси нетто



Якість пакування і маркування оцінюють у результаті візуального огляду. При цьому, крім вигляду і стану пакувального матеріалу, перевіряють наявність етикетки, зміст надпису, чіткість печатки.

Для визначення маси нетто продукцію звільнюють від упакування та зважують на технічних вагах. Після цього обчислюють процент відхилення і звіряють з відхиленнями, що допускаються, від маси нетто.

2. Визначення зараженості шкідниками полягає в огляді транспортної та споживчої тари, допоміжних пакувальних засобів і подальшому розбиранні продукту з метою виділення шкідників.

3) Визначення органолептичних показників харчових концентратів засноване на органолептичному оцінюванні їх зовнішнього вигляду, кольору, запаху, консистенції та смаку.

Частину проби концентрату переносять на аркуш білого паперу та візуально установлюють форму частин та брикету, пористість, бульбашкуватість, а потім послідовно визначають запах, консистенцію і смак на відповідність їх вимогам нормативної документації.

Для дослідження готових страв концентрати обробляють за способом, вказаним на етикетці, у посуді з закритою кришкою. Для страв, що споживаються у гарячому виді, органолептична оцінка проводиться при температурі 55±5 ºС. Зовнішній вигляд, колір, запах, консистенцію, смак готових страв визначають органолептично та установлюють їх відповідність нормативній документації (табл. 8.1).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 360 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...