Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забезпечення особистої безпеки під час поїздки в автомобілі



Користування автомобілем вимагає дотримання ряду обов’язкових заходів, що забезпечать високий рівень особистої безпеки. З цією метою, а також загрози викраденню автомобі­ля потрібно: встановити сигналізацію; при підході до свого ав­то звернути увагу, чи немає поруч із ним підозрілих сторонніх осіб, предметів, проводів, проконтролювати стан шин, замків дверей і багажника, капота; зупинившись на перехресті чи пе­ред світлофором, треба залишати достатньо місця до автомобі­ля, що стоїть попереду, з можливістю здійснити маневр у ви­падку нападу на авто.

Досить частими є переслідування з боку зловмисників, а тому, якщо це виявлено, потрібно податися до людного та освітлено­го місця (автозаправна станція, торгівельний заклад, метро, пост ДАІ тощо) і намагатися привернути до себе увагу звукови­ми та світловими сигналами. Потрібно також повідомити про це своїх рідних, керівництво та правоохоронні органи. Якщо у такому випадку без особливих на це причин автомобіль зупи­няє працівник ДАІ, то, пригальмувавши, треба звернути ува­гу на його уніформу, наявність нагрудного знаку. Якщо ж знак відсутній, то зупинятися не варто, а треба слідувати до місць великого скупчення людей або до іншого поста ДАІ.

Якщо ж нападники намагаються зупинити автомобіль, потрібно: закрити внутрішні замки дверей і не виходити з авто­мобіля; залишати автомобіль з працюючим двигуном та нама­гатися зманеврувати чи розвернутися в зворотному напрямі; включити звуковий та світловий сигнал чи сигналізацію. У та­кому випадку заборонено брати попутних пасажирів, особливо за велику суму грошей. За умови захоплення автомобіля, якщо водій залишається в ньому, потрібно свідомо порушувати правила дорожнього руху, привернувши таким чином увагу працівни­ків міліції.

Якщо за певних причин сталася дорожньо-транспортна при­года, то треба дотримуватися таких правил: за жодних обста­вин не залишати постраждалого без допомоги; негайно пові­домити про пригоду ДАІ, вказавши при цьому кількість постраждалих і претензії водіїв один до одного; в максимальний термін запросити представника страхової компанії та свого юриста; повідомити про пригоду свого керівника та службу безпеки фірми.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...