Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забезпечення особистої безпеки у квартирі



Безпека квартири та її мешканців залежить від багатьох чинників, серед яких: поверх, на якому вона розміщена; наяв­ність балкону і лоджії; наявність високих дерев біля будинку; місце розташування будинку тощо.

Задля забезпечення особистої безпеки у квартиріпотрібно вжити таких заходів: поставити квартиру на сигналізацію; встановити металічні (броньовані) двері, внутрішній засув на них та вічко; на нижніх поверхах розмістити металічнурешітку на вікна. Сьогодні все більше людей, передусім заможних, збе­рігають свої коштовності та цінні речі в камерах схову у бан­ківських установах. Якщо такі цінності є громіздкими, вони мають бути розміщені у квартирі так, щоб їх не було видно з вулиці чи з входу у квартиру.

Незалежно від того, чи є хто вдома, треба замикати двері й вікна, здійснюючи, звичайно, провітрювання; не варто впус­кати у квартиру незнайомих людей, навіть якщо вони одягнуті у форму міліціонера, пожежника, чи представилися сантехні­ком, листоношею, торговим працівником тощо; виходячи з квар­тири не варто вимикати світло, музику, радіо; повернувшись з роботи спочатку треба закрити гардини, а потім ввімкнути світло тощо. Звичайно, всі ці заходи не є панацеєю від нападу зловмисників і використовувати їх не завжди логічно, однак це той арсенал заходів, що суттєво впливають на підвищення рівня особистої безпеки у квартирі.

У разі ж нападу на квартину варто заблокувати двері мебля­ми і негайно зателефонувати за 02 до міліції, а також зробити дзвінок своїм знайомим із проханням повідомити правоохо­ронців. Якщо до квартири проник злодій, то входити сюди не варто, а зателефонувавши 02 до міліції, повідомити про це. При цьому потрібно запам’ятати зовнішність зловмисника, а також марку і номер автомобіля, якщо він є, та напрям за яким він зник.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...