Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Супроводженні бізнесмена, що пересувається пішки



Розроблення та реалізація заходів безпеки при супрово­дженні бізнесмена, що пересувається пішки мають низку особ­ливостей, що залежать від кількості його охоронників. Так, якщо охоронець працює один, а такою є переважна більшість ситуацій, то він прибуває до будинку бізнесмена за 10-15 хв до його виходу з квартири. Варто підкреслити, що частою практи­кою є проживання бізнесмена та його охорони на одній сходовій площадці, однак на подальші дії охоронця це не впливає. Охо­ронець до виходу бізнесмена вивчає обстановку навколо будинку, звертаючи увагу на всі підозрілі речі, в тому числі й на оди­ноких людей, що «крутяться» біля будинку. Підозру в охорон­ців мусить викликати поява в такий ранній час санітарів, поліціантів, слюсарів тощо. Лише переконавшись у відсутнос­ті означених підозрілостей, охоронник підіймається до дверей квартири бізнесмена, викликає ліфт і подає йому сигнал про вихід, якщо звичайно на площадці немає сторонніх осіб.

Заходити до ліфта треба удвох, бажано без сторонніх, якщо так не стається, краще ліфт викликати знову, якщо ж і таке є неможливим, бізнесмен заходить першим, охоронник за ним – з тим, щоб той, хто зайде третім був віддаленим від бізнесмена через тіло охоронця. З ліфта охоронник виходить першим і впродовж кількох хвилин вивчає обстановку та виявляє змі­ни, що відбулися поки він був у будинку. Лише переконавшись у відсутності підозрілостей біля будинку, охоронник виводить бізнесмена з під’їзду і слідує за ним на відстані одного кроку дещо лівіше чи правіше, залежно від того, охоронник правша чи лівша (якщо правша – то праворуч, якщо лівша – ліво­руч). Варто пам’ятати, що охоронець, який має зброю, що зна­ходиться в нього з лівої сторони повинен рухатися праворуч від бізнесмена, оскільки в разі застосування зброї він може випад­ково поранити його. Наближаючись до повороту, рогу будинку чи арки між частинами будинку, охоронець повинен обігна­ти бізнесмена з метою вивчення ситуації та виявлення загрози. Такий порядок супроводу, коли охоронець першим заходить до під’їзду, наближається до рогу будинку чи іншого об’єкта і першим виходить із нього, повинен бути неписаним прави­лом для охоронця.

Якщо виникла потреба скористатися послугами таксі, а при­ватним автомобілем користуватися суворо заборонено, охоро­нець повинен допомогти розміститися бізнесмену на задньому сидінні та сісти поруч із ним, бажано праворуч від нього. Інших осіб брати в таксі заборонено, в тому числі і під час їзди, якими б переконливими не були їх прохання.

Прибувши разом із бізнесменом до офісу, охоронник зали­шається поруч із секретарем (референтом) в одному приміщенні, хоча є випадки, коли охоронник перебуває разом із бізнесме­ном у робочому кабінеті. Разом із секретарем охоронець вживає заходів щодо безпеки свого керівника, для чого перевіряють всіх, хто бажає потрапити на прийом до бізнесмена, на наявність вогнепальної і холодної зброї, за винятком тих осіб, яких вка­же сам керівник, або ж співробітників офісу, котрих знає охо­ронник та секретар. Охоронник при цьому мусить перепитати у бізнесмена, чи хоче він зустрітися з відвідувачем, навіть як­що така зустріч була запланована раніше.

При виході бізнесмена з офісу дії охоронника залишаються тими самими, що й на початку робочого дня, а може, й більш уважними, оскільки бізнесмен після трудового дня через вто­му може бути не вельми уважним і обережним.

Якщо охоронці працюють у парі, то їх дії є більш надійни­ми й ефективними, а водночас – простішими. Прибувши до будинку бізнесмена, один охоронник залишається вивчати обс­тановку у дворі, а інший піднімається до квартири, вивчивши ліфт і площадку. За відсутності підозрілостей у дворі і будинку охоронці подають один одному сигнал про таке і забезпечують вихід бізнесмена. При цьому охоронник, що перебуває в будин­ку чинить за тією ж тактикою, що розглядалася раніше. З будинку він виходить першим, окрім випадків, коли він впев­ниться, що з другим охоронником все гаразд.

Супроводження бізнесмена відбувається зліва і справа на відстані 1-1,5 кроків, при цьому охоронники мусять бути мак­симально уважними, чітко реагувати на будь-які зміни обста­новки. Задля цього вони мають надійно контролювати ситуацію, зокрема той, що йде праворуч від бізнесмена, – контролює ситуа­цію справа і позаду, а той, що йде зліва, – ліворуч і спереду.

Супроводжуючи бізнесмена, охоронці повинні дотримува­тися суворої дисципліни, використання умовних знаків і сигна­лів. Забороняється при цьому відволікатися від своїх службо­вих обов’язків; розмовляти на сторонні теми, палити, тримати руки в кишенях, вступати в розмову з перехожими, без особли­вої на те причини; залишати бізнесмена хоча б на мить без охо­рони тощо. При відвідуванні бізнесменом певних установ чи торгівельних закладів один охоронець заходить разом із ним, а інший залишається на вході. Якщо ж бізнесмен користуєть­ся таксі, то один охоронець сідає біля водія, а другий – ззаду, поруч із ним, бажано ліворуч.

Прибувши до офісу, один із охоронників залишається з сек­ретарем, а інший, як правило, допомагає іншим охоронникам здійснювати пропускний режим, або ж перебуває разом із біз­несменом у його робочому кабінеті. Зворотний шлях маршруту проходить аналогічно. Один охоронник при підході до будинку входить у під’їзд, викликає ліфт, піднімається на сходову клітку потрібного поверху і оглядає її. Коли він переконається у відсутності будь-яких підозр, подає іншому охороннику сиг­нал, що все гаразд, і залишається на місці, при цьому бажано, щоб він затримав на час огляду площадки ліфт. Бізнесмен разом з охоронником у цей час перебуває на вулиці або ж у під’їзді. Значно поліпшує систему безпеки бізнесмена в цій ситуації наявність охоронців, що здійснюють охорону його сім’ї та квар­тири. У такому разі охоронці, що супроводжують бізнесмена, за 100-200 м від будинку подають сигнал домашньому охоронцю, який вивчає обстановку на площадці, викликає ліфт і посилає його своїм.

Важливо наголосити на тому, що робота охоронців в парі передбачає обов’язковий розподіл їхніх повноважень, причо­му старший, як правило, завжди перебуває поруч із бізнесме­ном, – і в автомобілі, і в установах, і в закладах, він останнім заходить до під’їзду, залишається разом із секретарем в офісі. Якщо ж на маршруті до бізнесмена хтось намагається наблизи­тися чи без його бажання вступити в контакт, то саме другий охоронник бере ча себе ініціативу блокування такого контак­ту, а старший продовжує рухатися далі.

За умови нападу на бізнесмена поведінка охоронників є ін­шою, оскільки першим діє той з охоронників, з чиєї сторони здійснено напад, при цьому своїми діями він повинен нейтралі­зувати або ж затримати на деякий час одного або кількох напад­ників. Другий охоронник зобов’язаний евакуювати бізнесмена в безпечне місце і лише після цього, якщо це потрібно, прийти на допомогу напарнику. За будь-яких обставин охоронники по­винні знайти спосіб повідомити про напад в офіс та міліцію.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...