Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забезпечення гасіння пожеж



Слід зазначити, що в нашій державі гасіння пожеж пожежною охороною здійснюється безкоштовно.

У підрозділах державної пожежної охорони організується цілодобове несення служби особовим складом на спеціальній пожежній техніці.

Для виклику державної пожежної охорони в автоматичних телефонних мережах установлено єдиний номер — 01.

Підрозділи державної пожежної охорони виїжджають для гасіння пожеж на всі об'єкти незалежно від форм власності, за винятком підземних споруд (крім діючих станцій метрополітену).

Працівники пожежної охорони під час гасіння пожеж мають право на безперешкодний доступ у всі житлові, виробничі та інші приміщення, а також можуть вживати будь-яких заходів, спрямованих на рятування людей, запобігання поширенню вогню та на ліквідацію пожежі.

Усі підрозділи і служби пожежної охорони, що залучаються до гасіння, підпорядковуються керівникові гасіння пожежі. Треба зауважити, що ніхто, крім уповноважених на те посадових осіб пожежної охорони, не має права втручатися в його дії.

Місцеві органи виконавчої влади, підприємства, установи та організації для участі у гасінні пожежі на вимогу керівника гасіння пожежі зобов'язані надавати безкоштовно в його розпорядження вогнегасні речовини, техніку, пально-мастильні матеріали, людські ресурси, обладнання, засоби зв'язку тощо, а під час пожежі, що триває понад три години, - харчування, приміщення для відпочинку і реабілітації пожежників та осіб, залучених до гасіння пожежі. Бойова робота пожежників надзвичайно важка як у фізичному, так і в морально-психологічному плані і відноситься до ряду найнебезпечніших.

Вирішальним спрямуванням дій пожежної охорони під час гасіння пожежі є рятування та евакуація людей.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 286 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...