Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Та Головного управління державної пожежної охорони



Особливе місце в загальній системі забезпечення пожежної безпеки займає Міністерство внутрішніх справ (МВС) України, яке через своє Головне управління державної пожежної охорони виконує такі функції:

забезпечує здійснення державного пожежного нагляду, пожежної охорони населених пунктів і об'єктів, координує діяльність міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з питань удосконалення пожежної охорони;

одержує від міністерств, інших органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;

залучає для розроблення актуальних проблем пожежної безпеки, проведення консультацій та експертиз вищі навчальні заклади та інші установи, а також окремих учених, висококваліфікованих фахівців.

Рішення з питань пожежної безпеки, які розробляє і ухвалює МВС України, є обов'язковими для органів виконавчої влади, а також підприємств, установ, організацій та громадян.

У свою чергу міністерства та інші центральні органи виконавчої влади проводять єдину науково-технічну політику з питань пожежної безпеки; розробляють і реалізують комплексні заходи, спрямовані на поліпшення пожежної безпеки об'єктів; здійснюють методичне керівництво та контроль за діяльністю підвідомчих об'єктів у галузі пожежної безпеки.

Багатосторонність і складність організаційних і технічних питань забезпечення пожежної безпеки потребують відповідної координації і постійного контролю. Для цього в апаратах міністерств, інших центральних органах виконавчої влади створюються служби пожежної безпеки.

Протипожежний захист потребує досить значного матеріально-технічного забезпечення. Випуск найважливіших видів продукції протипожежного призначення (пожежної техніки, обладнання, засобів пожежогасіння та протипожежного захисту) включається до державного замовлення.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 330 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...