Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ігри зі стрибками



Гра «Вовк і кози»

Упоперек майданчика креслять дві лінії на відстані півметра одна від одної. Це «рів», де причаївся «вовк». Решта учасників – «кози». Вони стрибають через рів, а «вовк» прагне їх упіймати. Якщо зловить кількох, то на роль вовка обирають іншого учасника, і гра продовжується.

«Вовки» можуть ловити «кіз», лише перебуваючи в рову. «Кози» рів не перебігають, а перестрибують. Не можна затримуватися перед ровом більше 5 секунд і ступати в нього ногою. «Кози», які порушили це правило, вважаються пійманими. Але вони не вважаються спійманими, якщо «вовк» доторкнувся до них, вийшовши за межі рову.

Гра «Гречка»

Дві команди шикуються в колони. Кожен учасник гри згинає лі­ву ногу в коліні і підтримує її лівою рукою. Праву руку кладе на плече гравцеві, що стоїть попереду. Всі учасники починають одночасно стрибати на одній нозі у заданому напрямку, приспівуючи:

Ой чук, гречки,

Чорні овечки.

А я гречки намелю,

Гречаників напечу.

Виграє команда, яка довше стрибатиме на одній нозі та не роз'єднається.

? Практичне заняття № 8. Українські народні ігри з метанням і на рівновагу.

Ñ Пам'ятка для вчителя.

Завдання вчителя:

Ø керувати грою;

Ø подавати команди, звукові та зорові сигнали та віддавати розпорядження у позитивній формі;

Ø надавати необхідні вказівки у ході гри;

Ø брати безпосередню участь у грі, виконуючи головну або другорядну роль;

Ø пильно стежити за загальним станом і самопочуттям кожного гравця.

Ø виявляти емоційність і безпосередність у ході гри.

Ø можна робити підказки стосовно доцільності виконання того чи іншого руху в грі, естафетах; дозволяти учням голосно кричати, стрибати, виражати емоції.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1463 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...