Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бібліографічний опис



Бібліографія – де джерело інформації про документи як об'єк­ти посилань. Бібліографічні джерела є кількох типів – реєст­раційні, рекомендаційні, список використаної літератури. Вибір автором якогось з них залежить від характеру та призначення документа.

1. Реєстраційний – ознайомлює читача з назвами всіх книг з конкретного питання.

2. Рекомендаційний – містить назви книг, які автор радить прочитати.

3. Список використаної літератури – містить перелік книг, на які посилається автор.

Виокремлюють такі види бібліографії: а) посилання в тексті (внутрішньотекстові й підрядкові чи посторінкові); б) позатекстові списки літератури; в) спеціальні бібліографічні видання.

Бібліографічні посилання містять сукупні відомості про ви­користану літературу (цитовану, аналізовану, розглянуту, зга­дану) в документі з певного питання й оформлену за відповід­ним принципом (алфавітним, тематичним, хронологічним чи в порядку згадування в тексті тощо).

Позатекстовий чи пристатейний бібліографічний список – це опис використаних або рекомендованих документів. Біб­ліографічні посилання, описи укладають на будь-який вид до­кумента в бібліографічні списки. Бібліографічні посилання наводять повністю в примітках (посторінкових, позатекстових) або ж у тексті документа, інколи частково в примітках і тексті.

Бібліографічний опис документа здійснюємо тією мовою, якою цей документ написаний.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 758 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...