Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Як допомогти близьким кинути курити?



Якщо ви не курите і знаєте, як це небезпечно,то, можливо, турбуєтеся, коли спостерігаєте, як ваші друзі і близькі продовжують курити. Як можна допомогти їм кинути курити? Бурчання, вмовляння, примус і глузування рідко увінчуються успіхом. Читати нотації теж не допоможе. Замість того, щоб кинути курити, людина може потягнутися за сигаретою, щоб заглушити душевний біль, викликаний такою тактикою.

Постарайтеся зрозуміти, як непросто кину4ти цю звичку, і що одним це зробити легше, а іншим – важче.

Неможливо змусити курця кинути курити. Він сам повинен на це зважитися і мобілізувати всі свої внутрішні сили. Вам необхідно знайти спосіб з любов’ю підтримати в людині прагнення порвати з цією звичкою. Як це зробити? В зручний вас ви можете висловити людині свою любов і сказати, як вас турбує те,що вона курить. Скажіть, що ви завжди готові підтримати її бажання кинути курити. Звичайно, якщо таким підходом користуватися занадто часто, він втратить свою силу і сенс. Що можна зробити, якщо близька вам людина вирішила кинути курити? Варто пам’ятати, що відвикання може супроводжуватися дратівливістю і погани м настроєм. При цьому також можуть вини кати головні болі і безсоння. Нагадайте своєму близькому, що ці симптоми всього лише тимчасові і що його організм звикає до нового здорового способу життя. Зберігайте радість і позитивний настрій. Говоріть про те, які ви раді, що він кидає курити. У період відвикання допоможіть своєму близькому уникати стресових ситуацій, які можуть призвести до зриву. А що робити, якщо зри в стався? Не варто на це занадто гостро реагувати. Проявляйте співчуття. Розглядайте цей випадок, як хороший урок для вас обох, завдяки якому наступна спроба швидше за все буде успішнішою.

Брутальна лайка, ненормативна лексика, вживання слів-паразитів, засмічування мови словами іншомовного походження також є шкідливими звичками. Брутальна лайка, прокльони, ненормативна лексика впливають на наше здоров’я.

Ви вивчали кругообіг води в природі. Вода виходить із землі, б’є джерелом, випаровується, піднімається до хмар, звідти знову повертається на землю дощем. Так само відбувається кругообіг речовин в живому організмі. Так і слово, вилетівши в простір, нікуди не дівається, а знову повертається енергією до вас. Адже слово, це не тільки з набір звуків. Воно несе не тільки зміст, значення, а й енергію – позитивну або негативну.

Український народ раніше не знав лайливих нецензурних слів. В українських народних казках, прислів’ях, піснях оспівується краса, природа. Наші предки вважали всю природу довкола живою. До наших днів дійшли слова пісень: «Гей. Дана, Дана, гей, Шіда, Ріда, Шіда, Ріда, Шіда, Ріда, Дана». Це наші предки прославляли богинь води, повітря і землі. І в сучасному світі, коли людина літає на інші планети, розвиток техніки на високому рівні, вчені прийшли до висновку про те, про що наші діди-прадіди знали ще у давні віки. – «природа і простір довкола нас - живі». З дослідів учених відомо, що від спокійної музики рослини швидше і активніше розвиваються і чарівно квітнуть, від агресивної музики та лайки – гинуть. Людина сильніша від рослин, але такі негативні чинники також впливають на її здоров’я, бо засмічується, забруднюється душа, що, в свою чергу, викликає хвороби. Побутує думка, що нецензурні слова – це імена древніх демонів розпусти. І той, хто постійно називає ці імена, закликає до себе цих демонів, послаблює своє енергетичне поле і цим накликає хвороби і різні негаразди. Наша енергетична оболонка проривається, в ній утворюються діри на зразок дір в одязі, озонових дір в атмосфері.

Людина, яка вживає ненормативну лексику, не може вважатися культурною, освіченою, багатогранною особою. Такі люди деградують, стають некультурними, огрубілими духовно, обмеженими. Вживаючи бридкі слова для зв’язку слів у реченні через брак, незнання інших слів, вони забруднюють нашу мову, а вона в нас співуча, солов’їна, милозвучна, що визнають багато вчених світу; нівелюють нашу культуру і ментальність нації, шкодять наступним поколінням через генетичну пам’ять.

Ми пошкоджуємо свою духовність, своє біополе, продукуємо злість і енергетичний бруд.

Особливо неетично і шкідливо, коли ненормативна лексика лунає з уст жінки або молодої дівчини. Бо те, що в суспільстві завжди прощалося чоловікові, не прощалося жінці. Адже вона жінка покликана бути чистою і прекрасною. Жінці в усі віки поети і композитори посвячували вірші і пісні, перед її красою поклонялися художники. Задумайтесь, дівчата! Призначення жінок на цій Землі – продовжувати рід людський, народжувати дітей, берегти родинне вогнище. А якщо з уст молодої мами, яка тримає за руку дитину, ллється нецензурна лайка, то яку долю вона готує цій дитині, що закладе в генетичну пам’ять, що передасть наступним поколінням?!

Помітно, що де нецензурщина, там пиятика, розпуста, грабунок, бійки, вбивства і тюрма? У сучасному житті жодні теленовини не обходяться без жахіть і крові. Вимальовується ланцюжок від куріння, пиятики, нецензурної лайки до тюрми.

Будьте уважні із словами. «Слово – не горобець, вилетить – не впіймаєш!». Словом можна завдати школи й нащадкам. Ворожіння, прокльони, несправедливі наговори, передача брехливих чуток, навіть лиха думка про ближнього, зловтіха з чужої невдачі, біди, приниження ближнього, - все це подвоєним, а то і потроєними тягарем лягає на дітей, внуків і правнуків такого зловтішителя, повертається. І, навпаки, щире, тепле, світле слово допомагає не тільки людям, які вас оточують, а й приносять корить вам самим. Всі надіслані у простір слова і думки, повертаються до людини бумерангом.

Вживання слів-паразитів засмічує нашу мову і непривабливе для слуху освіченої людини.

Нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян відносять до дрібного хуліганства. Іншими словами, дрібним хуліганством визнаються дії, що не мають ознак кримінально караного хуліганства. Такі дії тягнуть за собою адміністративну відповідальність і стягнення у вигляді штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-119 гривень), виправних робіт на термін від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, адміністративного арешту на строк до п'ятнадцяти діб. Дане правопорушення передбачено статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ці шкідливі звички – це не просто шкідливі звички, це велика небезпека і загроза здоров’ю і життю людини. Людство вимирає навіть без війни, в тому числі і через безліч шкідливих звичок. Загальновизнано, що покинути курити тютюн, надмірно вживати алкоголь, вживати лайливі нецензурні слова досить непросто. І все ж зробити це необхідно!

Для профілактики цих шкідливих і дуже небезпечних звичок необхідно вживати заходів:

- пропаганда здорового способу життя (загартування організму, відмова від вживання спиртних напоїв і «мертвої» їжі, від куріння тютюну, пропаганда участі у спортивних секціях);

- пропаганда рухливого способу життя (заняття спортом, прогулянки на свіжому повітрі, відвідування плавальних басейнів, походи в ліс, в гори, прогулянки на лижах, катання на ковзанах. щоденна ранкова гімнастика тощо);

- проведення медичних профілактичних заходів серед населення, читання лекцій, проведення конференцій на тему здорового способу життя і відмови від шкідливих небезпечних звичок для утвердження у суспільстві впевненості в тому, що алкоголь і тютюнокуріння – величезне зло, яке руйнує сім’ю і суспільство в цілому;

- посилення контролю заборони куріння і вживання спиртних напоїв в громадських місцях, школах, вищих навчальних закладах, тобто контроль виконання законів України про заборону тютюнокуріння і вживання спиртних напоїв у громадських місцях;

- заборона для дітей перегляду реклам і фільмів, де пропагується куріння, вживання спиртних напоїв, насильство, жорстокість;

- пропаганда релігійної літератури.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...