Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змінити сигарети – зберегти здоров’я?



Тютюн впливає і на біополе людини. Так, як довкола кожної установи чи закладу існує санітарна зона, довкола будинку – прибудинкова територія - навколо тіла людини існує простір певної величини, який називають біополем. Дослідженням біополя людини займаються науково-дослідні інститути. Дослідження доводять, що тримаючи в руках цигарку, навіть не закурюючи, людина набагато зменшує своє біополе.

Тютюнова промисловість щороку рекламує сигарети за зниженим вмістом смоли і нікотину або так звані слабкі сигарети – як можливість зменшити шкоду для здоров’я.

Однак, хоч деякі і переходять на сигарети зі зниженим в містом соли і нікотину, їх організм продовжує вимагати ту ж дозу нікотину, що й раніше. Тоді курці компенсують нестачу нікотину тим, що курять більше, а також роблять більш глибокі і часті затягування або курять кожну сигарету довше.

А що можна сказати про люльки і сигари? Хоча т тютюнова промисловість завжди представляла їх як символ респектабельності, їх дим не менш смертельний, ніж дим сигарет. Навіть якщо курець не втягує в себе дим люльки або сигари, ймовірність того, що у нього розвинеться рак губи. слизової оболонки ота – існує. и безпечний тютюн, який не курять? Він буває двох видів: нюхальний і жувальний.

Нюхальний тютюн – це порошок, зазвичай продається в баночках або мішечках. Часто його кладуть за нижню губу або щоку.

Жувальний тютюн продається у вигляді довгих смужок, зазвичай в мішечку.

Як нюхальний, так і жувальний тютюн викликають неприємний запах з рота. наліт на зубах, рак слизової оболонки рота і горла, пародонтоз, остеопороз щелеп і білі виразки в ротовій порожнині, які можуть перейти в онкологічне захворювання. Ясно, що нюхальний і жувальний тютюн – не найкраща альтернатива сигаретам.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...