Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Людина знаходиться у нікотину на гачку



Нікотинова залежність має три стадії:

- перша стадія – епізодичне куріння не більше 5 сигарет на день, що викликає незначні зміни у діяльності нервової системи;

- друга стадія – постійне куріння від 5 до 15 сигар6т на день, при цьому ви никає незначна фізична залежність та при припиненні куріння розвивається важкий стан як фізично. так і психічно, його знімає куріння чергової сигарети;

- третя стадія – постійне викурювання від однієї до півтори пачки на день, виробляється звичка курити натщесерце, відразу після їжі або перед ночі, звикання дуже сильне. Припинення куріння викликає тяжкий стан, виражені зміни у нервовій системі і внутрішніх органах. Токсичне руйнування організму.

Кинути курити важко ще й тому, що куріння - поведінкова звичка. Крім того, у людини виникає залежність від нікотину, у неї також виробляється звичка постійно закурювати і затягуватися. Деякі кажуть: «Треба чимось зайняти руки» або «Так швидше летить час».

Ще ода причина, чому кинути курити так важко, що куріння міцно увійшло в наше повсякденне життя. Поширенню куріння сприяє яскрава реклама, на яку тютюнова промисловість щороку витрачає майже шість мільярдів доларів на рекламу, і яка створює привабливий образ курців: енергійних, здорових і розумних. Торгівля тютюном узаконена, і його можна придбати практично де завгодно. Поруч з більшістю з нас постійно хтось курить. Цього впливу світу уникнути здається неможливим. А в розвинених зарубіжних країнах таку рекламу вже давно заборонено. На Заході курити стало немодно. На курців там дивляться, як на тупих, неосвічених людей. При відборі персоналу для роботи роботодавці перевагу надають особам, які не курять.

На жаль, не існує пігулок, від яких пропадало б бажання курити, подібно до того, як аспірин знімає головний біль. Щоб справитися з цим н6легким завданням – кинути к4урити – необхідна рішучість. Як і у випадку з тими, хто вирішив схуднути, тим, хто бажає кинути курити. потрібно довго і наполегливо прагнути до мети. Успіх залежить від самої людини, яка поставила собі таку мету.

У всьому світі куріння стає причиною смертей, яким можна було б запобігти. Якщо так триватиме і надалі, то через 20 років куріння стане основною причиною смерті та інвалідності в усьому світі, буде забирати більше життів, ніж СНІД, туберкульоз, дорожньо-транспортні пригоди, вбивства і самогубства, разом узяті. Куріння несе смерть!





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...