Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Досудове провадження



Концепція досудового провадження у Кримінальному процесуальному кодексі України 2012 р. Етапи досудового провадження. Досудове розслідування злочинів і кримінальних проступків.

Система загальних умов досудового провадження.

Проблеми інституціоналізації початку кримінального провадження. Єдиний реєстр досудових розслідувань. Проблеми автоматичного початку досудового розслідування.

Особливості здійснення розслідування групою слідчих. Проблеми нормативної регламентації діяльності слідчих та слідчо-оперативних груп. Форми та способи взаємодії слідчого з оперативними підрозділами, проблеми нормативної регламентації взаємодії.

Строки досудового розслідування, їх продовження.

Забезпечення прав учасників досудового розслідування. Відомчий контроль, прокурорський нагляд та судовий контроль за здійсненням досудового розслідування.

Використання сучасних інформаційних технологій при проведенні процесуальних дій. Проблеми визначення правової природи проникнення до житла та іншого володіння особи у системі процесуальних дій досудового розслідування.

Поняття та система слідчих (розшукових) дій. Класифікація слідчих (розшукових) дій. Підстави і умови провадження слідчих (розшукових) дій.

Допит свідка, потерпілого, підозрюваного. Депонування показань (допит свідка, потерпілого під час досудового розслідування в судовому засіданні). Особливості допиту малолітньої або неповнолітньої особи. Особливості одночасного допиту двох чи більше вже допитаних осіб.

Пред'явлення для впізнання, поняття, види, порядок провадження.

Поняття обшуку, підстави і умови проведення. Порядок провадження і оформлення обшуку.

Поняття і види огляду. Підстави і порядок проведення огляду. Огляд в житлі або іншому володінні особи. Огляд трупа, пов’язаний з ексгумацією.

Поняття, підстави, порядок проведення слідчого експерименту. Питання необхідності впровадження до системи слідчих (розшукових) дій перевірки показань на місці.

Поняття, підстави, порядок проведення освідування.

Підстави і порядок провадження експертизи. Види експертиз, питання про можливість проведення додаткових та повторних експертиз у кримінальному провадженні. Випадки обов'язкового залучення експерта. Порядок залучення експерта. Конкурентна експертиза у кримінальному провадженні України. Проблеми залучення експерта стороною захисту; розгляд слідчим суддею клопотання про залучення експерта. Отримання зразків для експертизи.

Система негласного розслідування у кримінальному провадженні України. Поняття та правова природа негласних слідчих (розшукових) дій, їх співвідношення із оперативно-розшуковими заходами. Система негласних слідчих (розшукових) дій. Проблема віднесення до системи негласних слідчих розшукових дій використання конфіденційного співробітництва та виготовлення, утворення несправжніх (імітаційних) засобів.

Підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Суб'єкти прийняття рішення про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Вимоги до постанови слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Розгляд слідчим суддею клопотання про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії. Суб'єкти, які проводять негласні слідчі (розшукові) дії. Особи, які можуть бути залучені до проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Фіксація ходу і результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Поняття результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у доказуванні. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій в інших цілях або передання інформації.

Підстави та порядок втручання у приватне спілкування. 1. Аудіо-, відеоконтроль особи. 2. Арешт, огляд і виїмка кореспонденції. 3. Зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж. 4. Зняття інформації з електронних інформаційних систем. Загальна характеристика та особливості проведення й фіксації.

Обстеження публічно недоступних місць, житла чи іншого володіння особи: загальна характеристика та особливості проведення й фіксації.

Установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу: загальна характеристика та особливості проведення й фіксації.

Спостереження за особою, річчю або місцем: загальна характеристика та особливості проведення й фіксації.

Аудіо-, відеоконтроль місця: загальна характеристика та особливості проведення й фіксації.

Контроль за вчиненням злочину (1) контрольована поставка; 2) контрольована та оперативна закупка; 3) спеціальний слідчий експеримент; 4) імітування обстановки злочину): загальна характеристика та особливості проведення й фіксації.

Виконання спеціального завдання з розкриття злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації.

Негласне отримання зразків, необхідних для порівняльного дослідження: загальна характеристика та особливості проведення й фіксації.

Засоби, що використовуються під час проведення негласних слідчий (розшукових) дій. Класифікація засобів, що використовуються під час проведення негласних слідчий (розшукових) дій.

Повідомлення про підозру: поняття, правова природа, значення. Підстави повідомлення про підозру. Характеристика повідомлення про підозру як кримінально-процесуального рішення. Процесуальний порядок повідомлення про підозру, зміна повідомлення про підозру.

Зупинення досудового розслідування. Підстави зупинення досудового розслідування, їх характеристика. Порядок зупинення досудового розслідування. Підстави та порядок відновлення досудового розслідування.

Форми закінчення досудового розслідування: закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи; звернення до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності; звернення до суду з обвинувальним актом; звернення до суду із клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру; звернення до суду із клопотанням про застосування примусових заходів виховного характеру.

Підстави закриття кримінального провадження, їх класифікація (реабілітуючі, нереабілітуючі, формальні (процесуальні)). Особливості закриття провадження щодо юридичної особи.

Особливості звернення до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності: підстави та порядок. Клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності.

Звернення до суду з обвинувальним актом: підстави та порядок. Відкриття матеріалів іншій стороні. Обвинувальний акт, додатки до нього.

Звернення до суду із клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру: підстави та порядок. Клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

Звернення до суду із клопотанням про застосування примусових заходів виховного характеру: підстави та порядок. Клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.

Інститут оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування. Процедури оскарження у стадії досудового розслідування: Оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування; оскарження ухвал слідчого судді під час досудового розслідування; Оскарження слідчим рішень, дій чи бездіяльності прокурора; оскарження недотримання розумних строків.

Сумарна (скорочена) процедура досудового провадження: особливості розслідування кримінальних проступків.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia): підстави та порядок.

ТЕМА 7





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 623 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...