Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кримінальне провадження в суді першої інстанції



Загальна характеристика судового провадження у суді першої інстанції.

Підготовче судове провадження як стадії кримінального провадження: поняття, завдання, загальна характеристика. Порядок підготовчого судового засідання. Проблеми розгляду клопотання про звільнення особи від кримінального провадження та угод у підготовчому судовому провадженні. Рішення, що приймаються судом у підготовчому судовому засіданні. Матеріали кримінального провадження (кримінальна справа) та право на ознайомлення з ними.

Судовий розгляд як центральна стадія кримінального провадження. Поняття, завдання, загальна характеристика судового розгляду. Загальні умови судового розгляду. Характеристика меж судового розгляду. Структура судового розгляду: підготовча частина, з'ясування обстави на перевірка їх доказами (судове слідство), судові дебати, останнє слово обвинуваченого, ухвалення та проголошення судового рішення.

Судовий розгляд за відсутності обвинуваченого (in absentia).

Забезпечення дотримання розумності строків судового розгляду.

Підготовча частина судового засідання: загальна характеристика.

Поняття, значення, послідовність судового слідства. Визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку їх дослідження. Підстави і умови відмови суду від дослідження доказів за неоспорюваними сторонами обставинами. Проблеми застосування скороченого судового слідства у судовій практиці.

Порядок проведення судово-слідчих дій: допитів, пред'явлення для впізнання в судовому засіданні, залучення експерта, дослідження речових доказів, дослідження документів, дослідження звуко- і відеозаписів, огляду на місці. Консультації та роз’яснення спеціаліста. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження та проведення слідчих (розшукових) дій під час судового провадження.

Проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження.

Поняття, значення судових дебатів. Учасники судових дебатів, порядок їх виступів. Останнє слово обвинуваченого.

Ухвалення та проголошення судового рішення. Таємниця наради суддів.

Види судових рішень. Законність, обґрунтованість і вмотивованість судового рішення. Поняття, значення, види вироків суду. Питання, що вирішуються судом при ухваленні вироку, їх класифікація. Зміст вироку суду. Поняття, значення ухвали суду. Зміст ухвали суду.

Особливі порядки провадження в суді першої інстанції. Провадження в суді присяжних. Порядок провадження в суді присяжних. Роз’яснення права на суд присяжних. Виклик присяжних. Права і обов’язки присяжного. Відбір присяжних у суді. Приведення присяжних до присяги. Усунення присяжного. Порядок наради і голосування в суді присяжних.

Спрощене провадження щодо кримінальних проступків.

ТЕМА 8





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 515 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...