Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Докази та доказування



Новели регламентації доказів та доказування у Кримінальному процесуальному кодексі 2012 р. Мета доказування у контексті положень Кримінального процесуального кодексу 2012 р. Проблема необхідності встановлення істини у доказуванні. Стандарти доказування. "Поза розумним сумнівом" як нормативний стандарт доказування.

Поняття доказу: нормативно-правові та доктринальні підходи. Проблема необхідності та доцільності нормативної регламентації поняття доказу. Поняття доказу у кримінальному процесуальному законодавстві зарубіжних держав. Концепція "досудових" та "судових" доказів.

Система властивостей доказів. Проблема можливості визнання властивостями доказів їх достовірності, сили (переконливості), достатності.

Належність доказів. Допустимість доказів, критерії допустимості доказів. Наслідки допущення кримінально-процесуальних правопорушень при збиранні доказів: теорія "плодів отруєного дерева", "нещадного виключення доказів", "асиметрії правил допустимості доказів", "срібного блюдця", "крайньої необхідності у кримінальному процесуальному праві". Проблема допустимості доказів, що подаються стороною захисту.

Недопустимість доказів, отриманих внаслідок істотного порушення прав та свобод людини. Недопустимість доказів та відомостей, які стосуються особи підозрюваного, обвинуваченого. Значення рішень інших судів у питаннях допустимості доказів. Суб'єкти та процесуальний порядок визнання доказів недопустимими.

Предмет доказування, його елементи. Локальний предмет доказування.

Поняття процесу доказування, його елементи. Засоби збирання та перевірки доказів. Особливості збирання, перевірки та оцінки доказів на різних стадіях кримінального провадження.

Суб'єкти доказування у кримінальному провадженні України, їх класифікація. Тягар доказування та обов'язок доказування у кримінальному провадженні. Суд та слідчий суддя як суб'єкти доказування. Проблема активності суду у доказуванні

Участь потерпілого у кримінально-процесуальному доказуванні. Учасники кримінального провадження з боку захисту у кримінально-процесуальному доказуванні: нормативна регламентація та реальні процесуальні можливості. Favor defensionis та його реалізація у доказуванні.

Презумпції та преюдиції, їх роль у кримінально-процесуальному доказуванні.

Особливості використання у доказуванні даних, отриманих у результаті здійснення оперативно-розшукової діяльності.

Поняття "джерело доказів", його співвідношення із категорією "доказ". Процесуальні джерела доказів.

Показання як джерело доказів: поняття, види. Особливості збирання, перевірки та оцінки показань. З’ясування достовірності показань свідка. Дискредитація свідка, її види. Показання з чужих слів, особливості їх оцінки та використання у доказуванні. Питання допустимості показань, отриманих за допомогою поліграфу. Показання обізнаних свідків.

Речові докази: поняття, ознаки. Різновиди речових доказів. Особливості збирання, перевірки та оцінки речових доказів.

Документи як джерело доказів: поняття, ознаки, види. Особливості збирання, перевірки та оцінки.

Висновок експерта як джерело доказів. Зміст висновку експерта. Види висновків експерта. Особливості перевірки та оцінки висновку експерта.

ТЕМА 5





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 724 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...