Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика та тенденції розвитку сучасного кримінального провадження



Кримінальний процес та правоохоронна функція сучасної держави. Кримінальний процес як складна правозастосовча діяльність із застосування норм матеріального кримінального права.

Проблеми співвідношення кримінального провадження та оперативно-розшукової діяльності у контексті положень Кримінального процесуального кодексу 2012 р. та Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність".

Моделі кримінального судочинства. Проблеми типологізації кримінального провадження України за Кримінальним процесуальним кодексом України 2012 р. Елементи англо-саксонської та континентальної моделі кримінального процесу у сучасному кримінальному провадженні України.

Проблеми визначення мети кримінального процесу. Мета кримінального процесу та нормативні завдання кримінального провадження: захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Проблеми систематизації кримінального процесу. Елементи системи кримінального процесу. Проблема концептуалізації поняття "провадження" та його вживання у тексті Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження та кримінальна справа.

Система стадій кримінального провадження: досудове розслідування; підготовче судове провадження; судовий розгляд; перегляд судових рішень в апеляційному порядку; виконання судових рішень; перегляд судових рішень в касаційному порядку; перегляд судових рішень Верховним Судом України; перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами. Проблеми визначення як стадій кримінального провадження внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань; підготовчого судового провадження; притягнення до кримінальної відповідальності.

Кримінально-процесуальні провадження. Досудове та судове провадження, їх загальна характеристика. Проблеми диференціації кримінально-процесуальної форми. Особливі порядки кримінального провадження.

Фіксування кримінального провадження.

Міжнародні процедурні стандарти кримінального провадження. Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. та кримінальне провадження.

ТЕМА 2





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...