Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Секретар ради



Секретар сільської, селищної, міської ради обирається за про­позицією сільського, селищного, міського голови відповідною ра­дою з числа її депутатів на строк повноважень ради та працює в раді на постійній основі. Секретар сільської, селищної, міської ради не може суміщати свою службову діяльність з іншою поса­дою, у тому числі на громадських засадах, крім викладацької, наукової та творчої роботи в позаурочний час, займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток, якщо інше не передбачено законодавством України.

Відповідно до закону про місцеве самоврядування, секретар ра­ди виконує низку повноважень, зокрема, такі:

16)організовує підготовку сесій ради, питань, що вносяться на розгляд ради;

17)забезпечує своєчасне доведення рішень ради до виконавців і населення, організовує контроль за їх виконанням;

18)за дорученням голови координує діяльність постійних та інших комісій ради, дає їм доручення, сприяє організації вико­нання їх рекомендацій;

19)сприяє депутатам ради у здійсненні їхніх повноважень;

20)вирішує за дорученням голови або відповідної ради інші питання, пов'язані з діяльністю ради та її органів.

У разі немотивованої відмови сільського селищного, міського голови, голови районної у місті, районної, обласної ради або неможливості скликати сесію ради секретар ради скликає сесії ради, веде засідання ради та підписує її рішення.

Повноваження секретаря сільської, селищної, міської ради можуть бути достроково припинені за рішенням відповідної ради.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...