Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота схеми блокування розмовного тракту ЕТА ТЕЛУР-202



Лекція №18 Порядок підключення ІНТЕРНЕТу. Абонентська лінія, сплітер, ADSLмодем, мікрофільтр, особливості підключення

 

Типова схема підключення ADSL-модему показана на рисунку:

ADSL-спліттер розділяє частоти голосового сигналу (0,3 - 3,4 КГц) від частот, які використовуються ADSL-модемом (26 КГц - 1.4 Мгц). Таким чином, виключається взаємний вплив модему і телефонного апарату. Зовні ADSL-спліттер є невеликою коробочкою з трьома роз'ємами типу RJ-11, які позначені як «Line», «Phone» і «Modem». Телефонна лінія від міської АТС підключається до роз'єму «Line» спліттера.
Телефонний апарат підключається до роз'єму «Phone» спліттера. і, нарешті, роз'єм «ADSL» ADSL-модему підключається до роз'єму «Modem» спліттера.

Примітка: залежно від моделі модему, роз'єм «ADSL» може бути позначений інакше, наприклад «DSL» або «xDSL». Далі необхідно з'єднати ADSL-модем з комп'ютером за допомогою Ethernet-кабелю. Для цього Ethernet-кабель одним кінцем підключається до роз'єму «Ethernet» ADSL-модему, а іншим – до мережевої карти комп'ютера.

При використанні більш ніж одного телефонного апарату схема підключення виглядатиме таким чином:

Тобто, першим пристроєм, який буде підключений до телефонної лінії від АТС, повинен бути ADSL-спліттер, до якого підключається вся решта пристроїв. Інакше - кожен телефонний апарат необхідно підключати через окремий мікроспліттер:

ОГО!START – стартовий пакет послуги ОГО! призначений для легкого та зручного підключення споживачів до швидкісного Інтернету.
До стартового пакету входять: інсталяційний диск, скретч-картка із логіном та паролем, які необхідні для активації послуги та інструкція з підключення.
З «ОГО! START» Ви підключитесь до послуги «ОГО!» без жодних документів та укладання письмової угоди. Все, що Ви маєте зробити, це:
1 Відвідати магазини партнерів або точки продажу послуг Укртелекому.
2 Назвати продавцю-консультанту номер телефону, за яким ви хочете отримати послугу «ОГО!» (для миттєвої перевірки технічної можливості надання послуг). Ви також можете прямо зараз перевірити технічну можливість надання послуги ОГО! на сторінці «Замовлення послуги».
3 Придбати стартовий пакет «ОГО! START» (одночасно можна придбати і модем). Стартовий пакет містить все необхідне для самостійного підключення до послуги ОГО!, але в разі потреби Ви можете замовити виїзд спеціаліста Укртелекому для здійснення підключення.
Переваги користування стартовим пакетом ОГО!START:
Зручно купувати
Стартовий пакет ОГО!START можна придбати в магазинах партнерів або точках продажу послуг Укртелекому.
Продавець-консультант: миттєво перевірить технічну можливість надання послуги ОГО! за номером Вашого телефону;
ознайомить із перевагами послуги ОГО! та умовами надання послуги;
допоможе вибрати модем (у випадку, якщо Ви бажаєте придбати модем).
Просто підключитись.
Вам не потрібно надавати жодних документів та укладати письмову угоду.
Стартовий пакет ОГО!START містить інструкцію з підключення та інсталяційний диск, за допомогою яких Ви можете самостійно підключитися до послуги ОГО!. Необхідні для підключення логін та пароль вказані на скретч-картці, яка також входить до стартового пакету.
Ви можете підключити та налаштувати модем відразу після придбання стартового пакету.

Користуватися швидкісним доступом до мережі Інтернет ви зможете після того, як фахівці Укртелекому повідомлять Вам за телефоном про завершення підключення вашої телефонної лінії до послуги ОГО!.
Якщо Ви не бажаєте самостійно підключати та налаштовувати модем або у Вас виникли труднощі, Ви можете за додаткову плату замовити виїзд спеціаліста ВАТ «Укртелеком» за телефоном 0 800 506 800 (дзвінки з мережі ВАТ «Укртелеком
Підключившись до послуги ОГО! Ви можете замовити тарифні пакети із гарантованою швидкістю доступу від 256 кбіт/с до 8 мбіт/с.
Послуга ОГО! дозволяє Вам працювати в Інтернет та максимально використовувати його ресурси і можливості (працювати, швидко завантажувати великі за об’ємом файли, завантажувати та обмінюватись аудіо та відео файлами, спілкуватись та обмінюватись даними в реальному режимі часу).
Абонентам ОГО! доступні додаткові послуги:
– поштовий сервіс Укрпост,
– ОГО!ПОРТАЛ – дозволяє легко та швидко створити власний портал на спеціальній платформі ВАТ «Укртелеком», вести фотоальбом, щоденник, сторінку новин
– ОГО!АГЕНТ — обмін голосовими та миттєвими повідомленнями
Цілодобова сервісна підтримка
До Ваших послуг цілодобово працює телефон сервісної підтримки 0-800-506-800 (дзвінки з мережі ВАТ «Укртелеком» безкоштовні).
http://my.ukrtelecom.ua/ua/group_wide/dsl_init/start/

Увага! У разі придбання стартового пакету ОГО!Start дійте згідно інструкції, що міститься в пакеті.
У разі оформлення замовлення на підключення з виїздом фахівців ВАТ «Укртелеком» чекайте дзвінка оператора Контакт-центру Укртелекому та приїзду фахівців товариства.
З моменту оформлення замовлення (або придбання стартового пакету ОГО!Start) ВАТ «Укртелеком» розпочинає процедуру підключення Вашої телефонної лінії до послуги ОГО!. Фахівці товариства зв’яжуться з Вами за контактним номером, який Ви залишили, протягом 2 днів з моменту оформлення замовлення. У випадку, якщо протягом 2 днів Вам не зателефонували, будь ласка, зателефонуйте самостійно до контакт-центру за єдиним цілодобовим номером 0-800-506-800 (дзвінки з мережі ВАТ «Укртелеком» безкоштовні).

Для успішного налаштування послуги Інтернет Вам необхідно зробити такі кроки:
Крок 1. Підключіть і налаштуйте обладнання
Крок 2. Налаштуйте в операційній системі протокол TCP/IP
Крок 3. Встановіть та налаштуйте веб-броузер.
Крок 4. Оберіть тарифний пакет на сайті самообслуговування

Крок 1. Підключіть і налаштуйте обладнання
Підключіть та налаштуйте обладнання згідно з наведеною схемою (українською мовою / російською).

ADSL-модем — пристрій передавання даних по телефонній лінії між обладнанням оператора, що надає послуги, та комп’ютером абонента. пристрій, що підключається до комп'ютера для передачі і прийому сигналів по телефонних лініях. При передачі сигналу модем перетворить цифровий сигнал, отриманий від комп'ютера, в аналогову форму, після чого передає його по лінії. При прийомі сигналу модем виконує зворотне перетворення.

Сплітер — пристрій, призначений для розділення сигналу в телефонній лінії на два незалежних канала для передавання даних та голосу. Сплітер захищає телефонні апарати від високочастотних модемних сигналів, що передаються по телефонній лініії при використанні ADSL-технології. Зовні є невеликою коробочкою з трьома роз’ємами типу RJ-11, які позначені як Line, Phone і Modem. В залежності від схеми підключення Вам можуть знадобитися додаткові мікрофільтри.
Мікрофільтр — пристрій, що встановлюється перед телефонними апаратами та призначений для их захисту від високочастотних сигналів, що передаються по телефонній лінії при використанні ADSL-технології. Кількість мікрофільтрів, необхідних для встановлення, вілповідає кількості телефонних апаратів, встановлених у Вашому приміщенні, що підключені обминаючи сплітер.
Налаштуйте модем згідно з вибраним режимом bridge або router.
Bridge – режим роботи ADSL-модема, при використанні якого ви самостійно встановлюєте з’єднання з мережею Інтернет з вашого ПК. Швидкість з’єднання становить близько 1 с.
Router – режим роботи ADSL-модема, при якому з’єднання з мережею Інтернет встановлюється автоматично. Для встановлення з’єднання достатньо лише ввімкнути модем та ПК у живлення.
Крок 2. Налаштуйте в операційній системі протокол TCP/IP
Налаштуйте в операційній системі протокол TCP/IP:
Налаштування операційної системи Windows 2000 (українською мовою / російською);
Налаштування операційної системи Windows XP (українською мовою / російською);
Налаштування операційної системи Windows Vista (українською мовою / російською).
Крок 3. Встановіть та налаштуйте веб-броузер
Найбільш популярні Інтернет-броузери: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera.
Налаштування броузера:
Відключити використання браузера в параметрах проксі-сервера.
Активувати з’єднання (іконка Ukrtelecom у розділі Мережа і віддалений доступ до мережі (Network and Dial-Up Networking) в Контрольній панелі (Control Panel).
На екрані з'явиться діалогове вікно, у якому необхідно ввести:
в полі «Ім'я користувача» (Login): логін доступу до послуги ОГО!
в полі «Пароль» (Password): пароль доступу до послуги ОГО!
Логін та пароль доступу до послуги ОГО! (у форматі логін@dsl.ukrtel.net).
Результатом успішного з’єднання буде підключення Вашого комп'ютера до глобальної мережі. Індикатором цього буде програма, розташована у правому нижньому куточку дисплею. Тепер можна запустити броузер і розпочати роботу в інтернеті.
Крок 4. Оберіть тарифний пакет на сайті самообслуговування
Оберіть свій тарифний пакет на сайті самообслуговування. Для цього слід:
1 Зареєструватись на сайті my.ukrtelecom.ua, заповнивши всі поля реєстраційної форми та авторизуватись.
Увага! У випадку, якщо Ви були раніше зареєстровані на сайті my.ukrtelecom.ua, введіть власні логін та пароль доступу до сайту.
Забули логін чи пароль – телефонуйте до контакт-центру за єдиним цілодобовим безкоштовним номером 0-800-506-800 (дзвінки з мережі ВАТ «Укртелеком» безкоштовні).
2 Перейти на сторінку «Управління».
3 Обрати тарифний план. Обраний Вами тарифний план і тарифікація послуги почне діяти з 00:00 годин наступної доби.
У Вас має бути кілька логінів та паролів: логін та пароль доступу до послуги ОГО! (у форматі логін@dsl.ukrtel.net). логін та пароль доступу до сайту my.ukrtelecom.ua та можливості управління послугою.
У разі оформлення замовлення через сайт або оператора контакт-центру логін та пароль доступу до послуги формується при здійснення замовлення.
При замовленні послуги через точки продажу послуг Укртелекому Ви отримаєте логін та пароль в реєстраційній картці, що додається до договору.
У разі придбання стартового пакету ОГО!START для здійснення підключення необхідно використовувати логін та пароль, що нанесені на зворотному боці картки під захисною скретч-смугою.
Увага! Не намагайтесь ввести на сайті my.ukrtelecom.ua логін та пароль, який Ви отримали для користування послугою ОГО!

Звінок через Интернет





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 4656 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...