Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відвідувачі, майже завжди, можуть бути джерелом виникнення ВЛІ у випадку, коли вони перебувають у гострій фазі інфекційної хвороби



2) Можливість ендо- та екзогенного інфікування пацієнтів.

Ендогенні інфекції збуджуються мікроорганізмами – представниками нормальної мікрофлори шкіри та слизових оболонок, шлунково-кишкового тракту або мікроорганізмами, що колонізують хворого. В цілому, мікроорганізми ендогенної мікрофлори спричинюють переважну більшість ВЛІ, особливо серед ВІЛ-інфікованих, та пацієнтів онкологічних і опікових стаціонарів. Екзогенні інфекції обумовлені зараженням зовнішніми збудниками і також мають важливе значення у більшості лікувально-профілактичних установ. У більшості випадків буває доволі важко визначити – носить ВЛІ екзогенний чи ендогенний характер.

3) Дія як природних механізмів передачі інфекції, так і артифіційного, штучно створеного медициною механізму, пов'язаного, в основному, з інвазівними діагностичними і лікувальними процедурами. Шляхи і чинники передачі збудників ВЛІ наведені на рис. 2.2.

Фекально-оральний

Питна вода та напої, молоко, харчові продукти, забруднені руки, предмети догляду





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...