Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розробка графіка випуску рухомого складу на лінію



Організація випуску рухомого складу на лінію є важливою складовою частиною початку робочого дня. Від правильного і своєчасного початку роботи залежить своєчасна подача рухомого складу на пункт навантаження, а значить і успішне виконання плану перевезень. У випуску автомобілів на лінію приймає участь механік контрольно-технічного пункту. В обов’язки диспетчера входить складання графіка випуску, встановлення часу виїзду автомобілів, організація видачі шляхових листів, а також контроль за виїздом автомобілів з гаража. Організуючим документом, який визначає функції окремих працівників і зв’язує всі операції випуску автомобілів в єдину технологічну схему, є графік випуску автомобілів.

Організації роботи АТЗ за годинним графіком полягає в тому, що АТЗ рухаються і прибувають в пункти завантаження-розвантаження у встановлений час.

Годинний графік розробляють і погоджують усі три сторони, що беруть участь у перевезенні вантажу: автотранспортна організа­ція, вантажовідправник і вантажоодержувач. При упорядкуванні графіка враховують всі умови руху і виконання вантажно-розван­тажувальних робіт, тобто ретельно обґрунтовують швидкості руху і час простою АТЗ під завантаженням-розвантаженням.

Основними перевагами організації роботи за погодинним гра­фіком є: розробка «ущільненого» за часом завдання на перевезення вантажу; організація ритмічної роботи вантажно-розвантажуваль­них пунктів; можливість завчасно підготувати вантажовідправників і вантажоодержувачів до навантаження, вивантаження вантажу, що особливо важливо для вантажоодержувачів, які мають обмежену кількість вантажників; підвищення продуктивності АТЗ за рахунок ущільнення робочого дня і скорочення простоїв у чеканні навантаження-розвантаження.

Роботу за годинним графіком організують або на постійних маршрутах (перевезення хліба і хлібобулочних виробів, розвезення і збір пошти, доставка продуктів до закладів харчування, деякі види перевезень вантажів комунального господарства тощо), або в тих випадках, коли автомобільний транспорт стає безпосереднім учас­ником технологічного процесу виробництва (доставка будівельних деталей і конструкцій при монтажі будинків «із коліс», доставка асфальтобетонної суміші при дорожньому будівництві).

Для розробки графіка випуску та роботи АТЗ необхідно мати наступні вихідні дані:

Ø експлуатаційна кількість автомобілів на кожному маршруті;

Ø добовий об’єм перевезень по маршрутах;

Ø час перебування автомобіля в наряді;

Ø час початку роботи пункту навантаження і розвантаження;

Ø час випуску автомобіля з гаража і час його повернення;

Ø час пробігу автомобіля до пункту навантаження.

Таблиця 3.1-Вихідні дані для побудови графіка руху на маршруті

Параметри Ае nоб Vт Tн tоб lх lїв lн lн’’ tн tр
Значення                      

На основі вихідних даних здійснимо розробку графіка випуску автомобілів та повернення їх в АТП. Для цього визначимо час на подолання нульового пробігу від АТП до пункту навантаження:

; год (3.1)

Для того, щоб визначити час виїзду з АТП необхідно від часу початку роботи пункта навантаження відняти час на подолання нульового пробігу.

; год (3.2)

Другий автомобіль виїде з АТП через інтервал руху. Можливий одночасний виїзд при умові, що на АТП є декілька контрольно-пропускних пунктів.

Для того щоб визначити час повернення автомобілів в АТП необхідно до часу виїзду додати час перебування в наряді та час, який затрачається на обідню перерву.

;год (3.3)

Дані розрахунки заносимо в таблицю 3.2

Таблиця 3.2-Графік випуску автомобілів на лінію та повернення їх в АТП

Назва маршруту Номер автомобіля Час виїзду з АТП Час повернення в АТП
       
     
       
     
       
     

Час вантажного (холостого) пробігу.

; год (3.4)

Час нульового пробігу від останнього пункту розвантаження до АТП.

; год (3.5)

Розрахунок проводимо табличним методом.

Таблиця 3.3- Графік роботи автомобіля на маршруті

  № обігу Виїзд із АТП Пункт навантаження Час руху Пункт розвантаження Заїзд в АТП
Прибув Вибув Прибув Вибув
             
               
             
             

Таблиця 3.4- Графік роботи автомобіля на маршруті

№ обігу Виїзд із АТП Пункт навантаження Час руху Пункт розвантаження Час руху Пункт розвантаження Заїзд в АТП
Прибув Вибув Прибув Вибув Прибув Вибув
                   
                     
                   
                   

В ході виконання даного пункту виконавцю необхідно зазначити як здійснюється випуск АТЗ на лінію та які фактори при цьому враховуються. Розробити та подати графік випуску-повернення та роботи АТЗ на лінії.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 4504 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...