Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Потреба у маскувальних комплектах для приховування різних об'єктів



визначається в залежності від габаритів техніки:

№№ з/п Техніка і озброєння Потреба
1. Танк, самохідна артилерійська установка 1 к-т
2. Бойова машина піхоти, БТР 0,5 к-та
3. Самохідна артилерійська установка 2 к-та
4. Бойова машина реактивної артилерії 2 к-та
5. Гармати калібру до 122 мм 1 к-т
6. Гармати калібру до 152 мм 2 к-та
7. Міномети калібру до 122 мм 0,5 к-та
8. Автомобіль типу Урал-4320 0,5 к-та
9. Автомобіль типу УАЗ-469 0,5 к-та

Під час устаткування хибних опорних пунктів і позицій для імітації техніки застосовуються її макети і куткові відбивачі ОМУ. Макети техніки повинні з якомога більшою достовірністю імітувати об‘єкти, що приховуються.

Технічні заходи тактичного маскування передбачають застосування засобів військ РХБ захисту (дими та аерозолі), звукового та світлового маскування.

У випадку приховування озброєння і техніки від комплексної розвідки противника використання табельних маскувальних комплектів поєднається із застосуванням тепло відбиваючих покрить (ТВП) і радіолокаційних екранів, які виготовляються з місцевих матеріалів.

Інженерні заходи з маскування опорних пунктів та районів оборони загальновійськових підрозділів здійснюються безперервно одразу з початком його інженерного обладнання. В першу чергу маскується бойова, спеціальна й транспортна техніка, а також фортифікаційні спорудження, що влаштовуються.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 471 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...