Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роль, місце та бойове застосування підрозділів інженерних військ з’єднання в обороні



Успіх інженерного забезпечення сучасного бою багато в чому залежить від правильного застосування наявних інженерних сил та засобів, вмілого керування ними під час підготовки та в ході бою. На інженерні підрозділи покладається тільки найбільш важлива частина завдань інженерного забезпечення, що вимагає спеціальної підготовки і навчання особового складу.

Бойове застосування частин та підрозділів інженерних військ з метою інженерного забезпечення бойових дій загальновійськових частин та підрозділів, повинне передбачати їх обґрунтований розподіл по завданням, що виконуються, вибір найбільш раціональних способів підсилювання ними інших частин (підрозділів) з урахуванням їхньої організаційно-штатної структури, визначення порядку постановки завдань за формою, змістом, обсягом та часом.

Підрозділи інженерних військ, виходячи зі своєї штатної структури, виконують завдання щодо ведення інженерної розвідки, влаштування споруджень й укриттів для захисту особового складу і бойової техніки, підготовки шляхів руху і переправ через водні перешкоди, виконання інженерних заходів з тактичного та оперативного маскування, розмінування місцевості й різних важливих військових об‘єктів.

Досвід свідчить про те, що рішення на застосування інженерних частин завжди повинне визначатися характером бойової задачі, що виконується військами і найважливішими умовами реальної обстановки.

Бойове застосування частин та підрозділів інженерних військ повинне передбачати їхній обґрунтований розподіл по завданнях, що виконуються, вибір найбільш раціонального способу посилення ними загальновійськових частин та підрозділів, визначення порядку постановки завдань за формою, змістом, обсягом та часом.

До найбільш важливих принципів інженерного забезпечення і бойового застосування інженерних військ відносяться:

- висока бойова готовність всіх частин (підрозділів) інженерних військ і родів військ до виконання завдань інженерного забезпечення в будь-яких умовах обстановки;

- зосередження основних зусиль щодо інженерного забезпечення на головному напрямку, на рішенні завдань від яких залежить успіх бою, в інтересах частин (з’єднань), що виконують найголовніші завдання;

- тісна взаємодія частин (підрозділів) інженерних військ між собою та частинами (з’єднаннями) родів військ;

- тверде й безперервне керування частинами (підрозділами) інженерних військ і родів військ під час виконання ними завдань інженерного забезпечення;

- забезпечення максимальної самостійності частин (підрозділів) родів військ у виконанні завдань інженерного забезпечення;

- своєчасне й повне забезпечення засобами інженерного озброєння та їх ремонт;

- наявність і своєчасне відновлення інженерного резерву сил та засобів.

Підрозділи інженерних військ повинні застосовуватись централізовано або виділятись для підсилювання механізованих (танкових) з‘єднань і частин у суворій відповідності зі штатним призначенням та бойовими можливостями. Вони діють у тісній взаємодії з підрозділами та частинами родів військ і спеціальних військ. Для цього їхні дії повинні узгоджуватись з діями загальновійськових підрозділів за метою, часом та місцем, а також бути погодженими по завданнях, рубежах і напрямках. Взаємодію організовує командир частини (підрозділу) якому підрозділ інженерних військ був приданий.

Під час організації взаємодії узгоджуються питання прикриття вогнем і діями піхоти, артилерії (танків) дій підрозділів інженерних військ, що виконують бойові завдання, забезпечення частин (підрозділів) родів військ елементами збірних споруджень і фортифікаційних конструкцій, місця заготівлі будівельних матеріалів, порядок сумісних дій щодо ліквідування наслідків застосування противником зброї масової ураження.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 956 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...