Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема № 22. Основи державного (конституційного) права Австралії



Семінарське заняття № 13 (1 год.)

Навчальна мета заняття: Під час роботи на семінарському занятті студенти повинні розглянути історію політико-правового розвитку Австралії, основи державного та суспільного ладу Австралії, статус вищих органів її державної влади та її судову систему, а також основи правового статусу особи в цієї країні.

Навчальні питання:

1. Загальна характеристика Конституції Австралії 1990 р.

2. Конституційний статус вищих органів державної влади Австралії.

3. Державний устрій Австралії.

4. Основи правового статусу особи в Австралії.

Методичні вказівки: Надаючи характеристику Австралійської федеративної конституції, треба розглянути етапи розвитку, яки пройшла країна на шляху досягнення незалежності та ті нормативні акти, яки відігравали роль конституції у минулому.

Розкриваючи друге питання, необхідно звернути увагу на ті особливості, яки притаманні Австралії як члену Співдружності, а саме складному інституту глави держави, та його місце у системі виконавчої владі країни. Треба розглянути Вестмінстерську систему, яки працює в Австралії.

Державний устрій та суспільний лад Австралії базуються на принципах верховенства права, розподілу влад та федералізму. При цьому формально вона є британським домініоном. І все це повинні враховувати студенти під час відповіді на трете питання семінару.

Вивчаючи основи правового статусу особи в Австралії, необхідно зазначити ті особливості, яки їм притаманні. Особливо ті протиріччя, яки є їх невід’ємною рисою.

Питання цільових виступів:

1. Конституційний Акт Австралійської співдружності 1990р

2. Основи державного та суспільного ладу Австралії

Теми рефератів:

1. Інститут глави держави в Австралії.

2. Партійна система Австралії.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 694 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...