Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. При підготовці до першого питання слід виходити з того, що відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі складає самостійну категорію справ



При підготовці до першого питання слід виходити з того, що відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі складає самостійну категорію справ, які відрізняються від справ позовного, наказного та окремого провадження. Під втраченим судовим провадженням, яке може бути відновлено, розуміється втрата як всіх так і частини документів конкретної цивільної справи позовного чи окремого провадження, яке було закінчено постановленням рішення або ухвали про його закриття.

Підготовка до другого питання ні у кого не повинна викликати труднощів. Право порушення справи по відновленню втраченого судового провадження мають особи, які брали участь у справі та сам суд, який постанов рішення чи виніс ухвалу. Підсудність даної категорії справ не викликає сумнівів. Заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який ухвалив рішення по суті справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі.

Вимоги до заяви про відновлення втраченого судового провадження такі ж саме як і для інших процесуальних документів подобного роду, за деякими виключеннями, передбаченими ст.ст. 405,406. Саме на них необхідно звернути увару при підготовці до заняття і рішення третьої задачі.

Готуючись до четвертого питання варто згадати загальні правила ЦПК, встановлені для розгляду справ позовного провадження і урахувати особливості, передбачені Розділом ІX ЦПК. Для правильного рішення четвертої задачі необхідно згадати стосовно об’єктів апеляційного та касаційного оскарження.

Питання для самоконтролю:

З чиєї ініціативи може бути відновлено втрачене судове провадження?

У які строки може бути подана заява про відновлення втраченого судового провадження?

Чи підлягає рішення суду першої інстанції про відновлення втраченого судового провадження апеляційному оскарженню?

До якого суду подається заява про відновлення втраченого судового провадження апеляційному оскарженню?

Чи викликаються у судове засідання крім заявника інши особи, що приймали участь у справі?

У яких випадках заявник може пред’явити новий позов за матеріалами втраченого судового провадження?

У яких випадках із заявника по справах про відновлення втраченого судового провадження стягуються судові витрати?

Чи можуть бути у порядку відновлення втраченого судового провадження відновлені втрачені процесуальні документи справ наказного провадження?

Чи може суд при розгляді справи використовувати документи видані особам, що приймали участь у справі до втрати по ній провадження?

Чи може суд, який розглядає справу у порядку відновлення втраченого судового провадження постановити рішення про відмову у відновлені втраченого судового провадження?





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...