Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдача № 3



Гр. Жуков О. звернувся до суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження. Суддя залишив заяву без руху з тих підстав, що заявник не зазначив у заяві мети поновлення втрачених процесуальних документів та не сплатив судового збору.

У встановлений строк Жуков надав судді виправлений текст заяви з вказівкою мети відновлення втрачених документів, але не надав квитанцій про сплату судового збору.

Суддя прийняв заяву Жукова, але з’ясувавши, що у справі відсутні квитанції про сплату судового збору, посилаючись на п.8 ч.1 ст. 207 ЦПК залишив заяву без розгляду.

Проведіть юридичний аналіз.

Чи вправі суддя у провадженні про відновлення втраченого судового провадження повернути заяву заявнику?

Задача№ 4

Суддя Кам’янобрідського суду м. Луганська за недостатністю матеріалів для точного відновлення втрачених матеріалів судового провадження закрив провадження по справі та роз’яснив заявнику, що він має право звернутися до суду з новою позовною заявою при наявності належних доказів.

Чи правильно вчинив суддя?

Які наслідки закриття справи з зазначених мотивів?

Чи може заявник оскаржити в касаційному порядку відмову у відновленні втраченого судового провадження?





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 183 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...