Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІV. Технологія пошуку інформації в Інтернет



Вступ

Діяльність людини в сучасному світі усе більше залежить від здатності ефективно використати інформацію. У зв'язку із цим очевидно, що одним з найважливіших умінь грамотного фахівця, науковця є вільне володіння інформаційними технологіями. Він повинен уміти находити й обробляти інформацію за допомогою комп'ютерів і телекомунікаційних засобів.

Різні друковані довідники, книги, підручники часто застарівають ще до виходу у світ. Єдиним надійним способом пошуку новітньої науково-технологічної інформації є використання інформаційних ресурсів Інтернет. Всесвітня мережа дуже важлива й корисна в цьому практично для кожного.

Необхідність використання Інтернет – величезного сховища наукової інформації для сучасного фахівця очевидна. Ресурси Інтернету давно перестали бути просто іграшкою, перетворившись у незамінний інструмент для повсякденної роботи людей багатьох професій. Швидкий ріст інформації в мережі зробив ії океаном різноманітних даних, важливість яких росте пропорційно їхньому обсягу. Поповнення інформаційних ресурсів Інтернету відбувається високими темпами, і знайти необхідну інформацію стає усе важче. По оцінці експертів обсяг інформації, переданої по каналах Інтернет, подвоюється кожні півроку. Щодня в мережі з'являються мільйони нових документів, і природно, що без систем пошуку вони в преважній своїй більшості залишилися б не затребуваними, взагалі не були б не ким знайдені, і вся та величезна кількість інформації виявилася б нікому не потрібною.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 353 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...