Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародні книжкові ярмарки у Польщі



Варшавський міжнародний книжковий ярмарок. З 1955 р. у травні щорічно у Варшаві в Палаці культури і науки відбувається Міжнародний книжковий ярмарок. Головним організатором 54-ої ярмарки у 2009 р. був президент видавництва «АРС Полона» Гжегож Гузовський.

Це одне з найголовніших культурних подій в Центрально-Східній Європі. Ярмарок у травні вже став традицією − важко уявити останні вихідні дні травня у Варшаві без зустрічей з авторами, без реклами книг, без обговорень, без концертів.

Варшавський міжнародний книжковий ярмарок − це чудова можливість для видавництв, щоб зустрітися з читачами та іншими учасниками ринку. А також – можливість обговорювати проблеми польського книжкового ринку.

У 2007 р. почесним гостем виставки була Україна. «Почесне гостювання» є унікальною нагодою для культурного піару цілої країни. Офіційну делегацію у Варшаві представляв віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник. Понад 150 працівників українських видавництв презентували у Варшаві 2,5 тис. книжок. Десять видавництв України в рамках національної виставки мали особисті експозиції. Представили свою творчість учасникам виставки зі всього світу й сучасні українські письменники, публіцисти та мистецтвознавці Андрій Курков, Юрій Андрухович, Ірен Роздобудько, Юрій Покальчук, Галина Тарасюк, Марія Матіос та інші. Під час роботи книжкового ярмарку проходили чисельні зустрічі з митцями, автограф-сесії, презентації та прес-конференції.

У 2009 р. почесним гостем ярмарку була Рада Європи, що відзначає своє 60-ліття. У Палаці культури і науки зібралися більше 600 видавництв з 31-ї країни. У зустрічах авторів з читачами взяли участь близько 200 письменників з різних держав, пройшло більше 400 супутніх заходів − концертів, виступів і дискусій про роль літератури в сучасному суспільстві.

Важливим пунктом програми 54-го Міжнародного книжкового ярмарку стало обнародування списку номінантів на головну літературну премію в Польщі − «Ніку». До списку увійшли 20 авторів, серед яких лауреати премії минулих років: Дорота Масловська, Єжи Пільх, Кшиштоф Варга та інші.

На 55-му ярмарку у 2010 р., у зв’язку з урочистостями, присвяченими 200-річчю від дня народження Фредеріка Шопена, Шопен був головною темою ярмарку.

Торговий Книжковий Ярмарок. З 1996 р. у листопаді у Кракові проходить книжкова ярмарка. Організатор: Targi W Krakowie Sp.z.o.o.

Книжковий ярмарок в Кракові − важлива подія в галузі літератури і культури, яка супроводжується зустрічами з відомими письменниками, дискусіями і презентаціями. Традиційно на виставці представлена широка експозиція, що включає наукові видання, книги для дітей, прозу і поезію.

В 2009 р. на 13-ій ярмарці брали участь 470 видавців. Читачі мали можливість зустрітися з 370-а авторами, серед яких такі відомі письменники і поети як Юлія Хартвіг, Анджей Стасюк, Єжи Пільх, Яцек Дукай. Окрім авторських вечорів до ярмарку увійшли виставки, конкурси, кінопокази, конкурси і презентації мультимедійних проектів. Книжковий ярмарок в Кракові в 2009 р. був частиною програми Фестивалю імені Джозефа Конрада.

Міжнародна виставка книг для дітей і молоді у Познані. Організатор: Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o.

Виставка присвячена друкованим виданням для дітей і молоді і в 2011 р. пройшла в 10-й раз. На сьогодні це одна з найзначущих виставок з даної тематики.

Традиційно на виставці представлена широка експозиція журналів, коміксів, дитячих книг, розвиваючих і повчальних ігор. Дуже багато видавництв представляють свою продукцію на виставці, яку у 2008 р. відвідало близько 40 000 чоловік.

Міжнародна виставка книг для дітей і молоді − чудове місце для отримання всієї необхідної актуальної інформації з дитячої тематики.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1410 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...