Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимірювання опорів обмоток постійному струмові



Вимірювання опорів обмоток електричних машин постій-ному струмові дає змогу виявити обриви в обмотках, дефекти в сполученнях та інші пошкодження.

На практиці застосовують декілька методів вимірювання опорів обмоток постійному струмові: омметром, за допомогою вольтметра й амперметра, одинарними або подвійними мостами. Найменш точним є вимірювання опору омметром, тому його застосовують здебільшого для попередньої оцінки значення опору.

Для отримання порівняльних результатів найвигідніше ви-мірювати опір обмоток постійному струмові в практично холод-ному стані електричних машин і апаратів, коли температура обмо-ток відрізняється від температури оточуючого повітря не більше, ніж на 3 0С. В іншому випадку приводять опори обмоток до однієї температури за формулою:

(3.10)

де R 0 і R 1 – опори при температурах Q0 і Q1 (0С); a – температурний коефіцієнт опору матеріалу проводів обмотки (0,004 – для міді і 0,00385 – для алюмінію).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 686 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...