Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

II. Завдання та вправи. 1. Дайте оцінку заходам, що приймаються керівництвом Росії по переходу до демографічного суспільства і правової держави



1. Дайте оцінку заходам, що приймаються керівництвом Росії по переходу до демографічного суспільства і правової держави.

2. Як ви розумієте терміни „багатопартійність”, „багатопартійна політична система”? Яке з них характеризує ситуацію в країні в 1988-1991 рр., 1992-1996 рр. і на сучасному етапі? Обґрунтуйте свою відповідь.

3. Поясніть спільні і специфічні риси понять „федерація”, „конфедерація”, „унітарна держава”. Яке з них ви можете застосувати до СРСР і яке до сучасної Росії? Чому?

4. Які результати в реформуванні країни в цілому вдалося досягти з 1992 року до сьогоднішнього дня? Чи можна сучасне російське суспільство характеризувати як ліберальне, демократичне, правове?

III. Теми рефератів

1. Проблема взаємостосунків між центром і суб’єктами федерації в сучасній Росії.

2. Еволюція політичного режиму в період президентства
В. Путіна.

3. Сучасна соціокультурна ситуація в Росії.

4. Міжнародне положення Росії на сучасному етапі: проблеми і перспективи.

Додаткова(спеціальна)література: 7, 12, 30, 44, 48.


Методичні рекомендації й вимоги щодо написання реферату

При вивченні курсу „Історії слов’янських народів”, як і інших гуманітарних наук, важливе місце відводиться самостійній роботі студентів. Адже головне в навчанні – ця самоосвіта. Викладач при цьому виступає не тільки в ролі джерела інформації, але і в ролі консультанта і контролера наукових знань студента. За навчальним планом підсумком самостійної роботи студента з дисципліни може стати реферат. Реферат – це самостійний виклад конкретної проблеми, підготовлений на основі вивчення широкого кола наукової літератури та джерел. Реферат повинен бути написаний самостійно і носити характер наукового дослідження.

1. Вибір теми і складання плану реферату

Вибір теми реферату проводиться на початку семестру, при цьому викладач враховує бажання та наукові інтереси студента. Студент має право, ознайомитися із тематикою рефератів, вибрати будь-яку тему, у тому числі і таку, над якою він зможе працювати і надалі, розширюючи і заглиблюючи свої знання в різних аспектах вибраної теми при підготовці курсових та кваліфікаційних робіт.

2. Підбір і вивчення літератури по темі реферату

Обравши тему, студент в ході попереднього ознайомлення з літературою, складає орієнтовний план реферату. План повинен складатися з введення, основної частини (3-4 питання) і висновку. Попередній план узгоджується з викладачем, допрацьовується і стає основою написання реферату. Підбір літератури завершується складанням бібліографії. У пошуках літератури рекомендується звертатися до алфавітних і тематичних каталогів, каталогів журнальної періодики, хрестоматій. Наступним етапом роботи повинне стати глибоке вивчення літератури. На цьому етапі важливу роль грає занотовування матеріалу, яке зручніше робити на окремих листах, при цьому необхідно вказувати, звідки виписані ті або інші відомості.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...