Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система соціального захисту в Україні



Соціальний захист як система

Якщо розглядати соціальний захист з позицій системного підхо­ду як основний системоутворюючий фактор, можна визначити зако­нодавчо-нормативну базу. На основі законів та інших нормативних

* Принцип "все найкраще— дітям" в Англії почав здійснюватися на державному рівні у воєнні роки. Саме цьому завдячує той факт, що після війни здоров'я англійських дітей було кращим, ніж до війни (з виступу директора Дитячого Фонду ООН Дж. Гранта).


актів формуються державні органи управління соціальним захистом, регламентуються їх відносини з недержавними організаціями і насе­ленням. Законодавство й інші нормативні акти зумовлюють форму­вання фондів, що акумулюють кошти, призначені на соціальний за­хист, і порядок їх використання, а також підготовку кадрів соціаль­них працівників (як державних, так і недержавних установ). Інституціональну структуру системи соціального захисту в Україні наведено на рисунку.

                         
    Держава (міністерство)  
   
    X        
  Державні (місцеві) органи управління соціальним захистом   Закони і урядові програми  
 
    і , І              
    Фонди, які акумулюють кошти    
  '            
  Система підготовки кадрів      
     
  '      
        Недержавні організації  
       
                         
                                 

Наукове та інформаційне забезпечення

Організаційно-правова структура системи соціального захисту





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 188 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...